Nyheter

Fasadgruppen energirenoverar flerbostadshus i Huddinge

Fasadgruppens dotterbolag FRONT har fått i uppdrag av Victoriahem att utföra en omfattande renovering med energieffektiviserande åtgärder på fyra flerbostadshus i Huddinge.

De aktuella husen uppfördes som en del av miljonprogrammet och är i behov av modernisering. Uppdraget omfattar åtgärder på hela klimatskalet – fasader, fönster, dörrar, tak och balkonger – samt ventilation. Ordervärdet uppgår till cirka 45 mkr.

– Vi är stolta att få hjälpa Victoriahem att modernisera dessa fastigheter. Genom att ta ett helhetsgrepp kommer energiprestandan att förbättras väsentligt, samtidigt som boendemiljön får ett stort lyft. Med EU:s kommande krav på högre energieffektivitet i fastigheter ligger detta projekt helt rätt i tiden, säger Peter Polland, affärsområdeschef för Fasadgruppen NordÖst.