Nyheter

XR Miljöhantering leder vägen i Hållbarhetsinitiativ

XR Miljöhantering välkomnade kunder, kollegor och andra nyfikna deltagare till en inspirerande dag dedikerad åt hållbarhet. Under denna minnesvärda fredag öppnade XR Miljöhantering sina dörrar för allmänheten och bjöd in till en dag fylld av insiktsfulla föreläsningar, imponerande fordonsexponering och nygrillade hamburgare.

Besökarna hade möjlighet att uppleva och inspektera de olika processerna som används i XR Miljöhanterings anläggningar, inklusive exempel på hur plast komprimeras i balar för mer miljövänlig transport till återvinningsanläggningar och hur oljeavfall kan renas i flera steg för att till slut släppas ut som vatten.

Under dagen hölls tre informativa föreläsningar. Två av dem fokuserade på XR Miljöhanterings nuvarande och kommande fordon – ”Torrsugen” och ”Recyklern.”

Fredrik Sandström, fordonschef på XR Miljöhantering:

– Torrsugen är som en stor dammsugare som kan användas för att effektivt rengöra svårtillgängliga områden, inklusive krypgrunder och grävområden som inte kan nås med vanliga grävmaskiner. Den sparar betydande arbetstid och resurser. Recyklerfordonet är redan i drift och ligger i linje med vårt miljöengagemang. Den återanvänder vatten för att spola rörledningar, vilket inte bara minskar vattenförbrukningen utan även förbättrar arbetsmiljön för våra chaufförer.

Det hölls även en kortare information om de senaste lagstiftningskraven som innebär rapporteringsskyldighet för farligt avfall. XR Miljöhanterings säljchef, Joakim Ebbesson, uttryckte följande om initiativet: ”Äntligen har vi möjligheten att bjuda in våra kunder för att visa bredden av vår verksamhet och ge dem möjlighet att interagera med våra medarbetare. Tillsammans med våra kunder är det vår plikt att arbeta med hållbarhet och effektivt utnyttja våra resurser.”

Dagen om hållbarhet hos XR Miljöhantering markerar företagets dedikation till att vara en ledande kraft i att främja en hållbar framtid. För mer information om XR Miljöhantering och deras initiativ, besök webbplatsen här.