Nyheter

Sensationellt återvinningsresultat

Den 15 november invigs Svensk Plaståtervinnings nya sorterings- och plaståtervinningsanläggning Site Zero. Ett stort antal gäster från hela Europa kommer till Motala för att uppleva världens största och mest avancerade sorterings- och återvinningsanläggning, och se cirkularitet i verkligheten. Inför öppningen har Site Zero testkörts – och återvinningsresultatet överträffar alla förväntningar.

Snart samlas VD:ar, hållbarhetschefer, politiker, myndighetspersoner och hållbarhetsinriktade profiler för att tillsammans inviga Sveriges största satsning inom plaståtervinning – Site Zero. Den befintliga anläggningen i Motala var redan en av Europas mest avancerade med mycket hög sorteringseffektivitet, men nu tar Svensk Plaståtervinning nästa steg.

Site Zero blir världsledande och har redan under testkörningen visat sensationella resultat.

— Site Zero överträffar alla förväntningar, vi går nu in i en ny era för plaståtervinningen. Sverige kommer vara dragloket för en omställning som behöver göras över hela världen för att kraftigt minska klimatpåverkan och behovet av fossil plastråvara, och göra plasten till en del av den cirkulära ekonomin, säger Mattias Philipsson, VD på Svensk Plaståtervinning.