Nyheter

Här är fem saker att hålla koll på under Hem & Villamässan

Upptäck färgens magi, skapa minnen med familjen och fördjupa din kunskap inom allt vad hemmet kan innebära – Hem & Villamässan är tillbaka med en imponerande line-up av aktiviteter. Bland höjdpunkterna finns en 230 meter lång färgupplevelse från det nylanserade varumärket CANCAN, roliga barnaktiviteter, inspirerande föreläsningar och personlig rådgivning om allt från renovering till solenergi.

Här är några av höjdpunkterna att hålla ett extra öga på under Hem & Villamässan 2023.

230 meter av färg – en unik utställning av det helt nya färgvarumärket CANCAN

Under Formex, Nordens största inredningsmässa för branschen, lanserades det helt nya färgvarumärket CANCAN.

Detta gjordes bland annat genom en 230 meter lång färgupplevelse av 66 unika kulörer med syftet att inspirera till större kreativ frihet i en ny era. CANCANs kulörer har tagits fram av världsledande personer inom design- och inredningsvärlden.

Chris Martin, chefsdesigner Massproductions, Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt Tengbom Arkitektkontor, Fredrik Paulsen prisbelönt möbeldesigner, Ola Carlsson-Fredén, kreativ chef på ljus-studion Helmet Design Studio och inte minst Jenny Clark, en Londonbaserad kulörexpert med globala kunder, är några ur det noggrant handplockade teamet som har utvecklat den säregna färgpaletten där varje färg har en unik historia. Utställningen har bevarats sedan Formex och under Hem & Villamässan kommer den för första gången någonsin att visas för allmänheten.

Roligt för både stora och små

Hem & Villamässan erbjuder flera barnaktiviteter för mässans yngre besökare. På plats kan man till exempel få ansiktsmålning, bygga fågelholkar med Minifixarna eller besöka förra årets stora succé – energiexperiment med Tom Tits. Tom Tits Experiment jobbar ständigt för att skapa förutsättningar för alla besökare att ta till sig naturvetenskap och teknik på ett kreativt och inkluderande sätt – oavsett ålder. Personal från Tom Tits finns på plats för att hjälpa till och guida alla barn och vuxna i upptäckarglädjen.

Kunskap och inspiration på två scener

Hem & Villamässan erbjuder i år två scener – kunskapsscenen och energiscenen. Här kan besökarna ta en paus och samtidigt samla på sig kunskap och inspiration.

På scenerna kan besökarna bland annat ta del av:

Linda Schilén och maken Jonas berättar om sin renovering av Åsby Gård. Hur fungerar det egentligen att ta sig an ett så stort projekt tillsammans? Kan det till och med stärka relationen?

Stefan Lundström – 45 000 kilowattimmar per år till att nu endast förbruka 16 000 kilowattimmar per år.

Trendstefan – i jobbiga tider vill vi omge oss med ”happy saker” som gör oss extra glada. Stefan Nilsson, Trendstefan, berättar mer om nästa stora trend – happy-trenden.

Jan Rundgren – Just nu händer mycket inom design och inredning, inte minst när det kommer till färgsättning och hur vi inreder våra hem. Samtidigt har många fått mindre i plånboken. Därför gäller det att tänka kreativt.

Oberoende rådgivning – helt gratis

Oavsett vilket projekt besökaren planerar att ta sig an så finns det personlig och helt oberoende rådgivning för Hem & villamässans besökare inom bland annat nybyggnation, tillbyggnad, solceller, el och VVS – dessutom helt gratis. För att få så bra hjälp som möjligt rekommenderas besökarna att ta med sig ritningar, bilder eller annat underlag som kan underlätta för rådgivarna.

Solcellskola tillsammans med Svensk Solenergi

Svenskarnas inställning till solenergi är mer positiv än någonsin. 8 av 10 är enligt undersökningar intresserade av att ha solceller på taket. Samtidigt finns en stor osäkerhet kring att det både är en stor och dyr investering och att alternativen är många. Under höstens Hem & villamässa har man i samarbete med branschföreningen Svensk Solenergi och några av Sveriges främsta aktörer inom solenergi skapat Solcellsskolan – med scenföreläsningar och oberoende, personlig och gratis rådgivning.

Foto: Jimmy Hansen