Nyheter

Pergo första golvtillverkare i världen att erhålla C2C Certified Material Health Certificate™ för ett laminatgolv

Pergo uppfann laminatgolvet 1977 och var den första golvtillverkaren att erhålla den högt ansedda miljömärkningen Nordiska Svanen för ett golv, redan 1995. År 2017 introducerade Pergo det första laminatgolvet med EU Ecolabel. Nu har Pergo erhållit C2C Certified Material Health Certificate™ på bronsnivå för sitt laminatgolv Lillehammer.

Detta innebär att Pergo, som en del av Unilin-koncernen, är den första producenten i världen att erhålla denna prestigefyllda certifiering för ett laminatgolv.

– Det är viktigt för oss att använda externa välkända organisationer som synar och bekräftar våra insatser inom hållbarhet. På det sättet hoppas vi underlätta för konsumenter att göra mer medvetna golvval, säger Anders Karlsson, Produktchef, Unilin Nordic AB.

C2C är en förkortning för ”Cradle to Cradle”, och C2C Certified Material Health Certificate™ är ett av de viktigaste sätten att identifiera produkter som uppfyller högt ställda krav på säker kemi och hälsosamma material. Certifikatet verifierar att de kemikalier och material som använts i produkten har valts för att prioritera människors hälsa och miljön, vilket kommer att generera en positiv påverkan på kvaliteten på material som finns tillgängliga för framtida användning och återvinning.

– Vi strävar efter att vara en förebild inom vår bransch. Det gör vi genom att visa att det är fullt möjligt att utveckla och tillverka laminatgolv som uppfyller höga standarder när det gäller hållbarhet men även säkra och hälsosamma materialval. Vi är särskilt stolta över att vara banbrytande för en framtid med cirkulära laminatgolv, säger Anders Börgdal, VD för Unilin Nordic AB.