Nyheter

100 år av återvinning

I helgen var det 100-års kalas i Töreboda. Severin Återvinning firade 100-årsjublieum som en ledande aktör inom metallåtervinning i Töreboda. Severin Återvinning startades av Johan Severins farfars far Vitalis och ägs idag av koncernen Vinning som ett led i moderniseringen.

Det hela började år 1923 när Vitalis Severin lade grunden till verksamheten. Med en stark tro på att återanvända och ge resurser ett nytt liv, etablerade han en liten verksamhet i hjärtat av Töreboda, verksamheten hette då Törebodas Skrotaffär.

Med åren växte affären, och hans vision och arv togs vidare av de följande generationerna.

– Det är otroligt inspirerande att se tillbaka på vår historia och förstå vilket avtryck vi har gjort i samhället. Det handlar inte bara om affärer, utan om att göra en positiv skillnad för miljön och framtida generationer”, säger Johan Severin, nuvarande VD för Severin Återvinning.

Bolaget är numera en del av av Vinning-koncernen som ett led i en ständig utveckling och för att lättare kunna moderniseras till framtidens behov av återvinning.

– Vi är oerhört stolta över att ha tagit återvinningen vidare generation efter generation och att mu tillhöra en koncern där det lokala engagemanget i Töreboda och Mariestad stöttas upp och förädlas, ser jag som en styrka, foertsätter Johan Severin

– Vi har ständigt under de senaste 100 åren strävat efter att ligga i framkant när det gäller teknik, innovation och hållbarhet. Med det i åtanke har vi genomfört många investeringar för att modernisera vår verksamhet. Det möjliggör att på sikt implementera nya teknologier för att optimera återvinningen och påskynda omställningen och digitaliseringen vi just är mitt inne i, avslutar Johan.