Nyheter

Erik Randén ny VD för Labkyl AB – ett steg för ytterligare satsning på hållbarhet

Efter 12 år som VD på Labkyl AB lämnar Patrik Larsson över VD-rollen till Erik Randén. Erik Randén har gedigen erfarenhet av kylbranschen som företagsledare, installatör och teknisk konsult. Han kommer närmast från Indoor Energy och har tidigare även varit VD hos Kylgruppen, även det ett bolag i Nordic Climate Group. Bland erfarenheterna finns även roller som teknisk konsult hos ÅF.

Patrik Larsson kommer att övergå till en roll som teknik- och affärsutvecklingschef på Labkyl. Patrik har haft en avgörande betydelse för utvecklingen av bl a miljövänliga, energieffektiva lösningar baserade på CO2-teknik och han kommer nu ytterligare att kunna fokusera på utveckling av energieffektiva, hållbara kyl- och värmelösningar till nytta både för Labkyl och övriga bolag inom Nordic Climate Group.

– Framtidsäkra kyl- och värmeanläggningar med naturliga köldmedier ligger mig varmt om hjärtat. Behovet att maximera energieffektiviteten och minimera klimatavtrycket är stort och våra kunder behöver det nu. Med en allt skarpare hållbarhetslagstiftning och behovet av att fasa ut miljöfarliga ämnen som F-gaser och PFAS är det angeläget att lägga mer tid på teknik och koncept som hjälper våra kunder. Den utveckling vi haft med DLE-konceptet är intressant med många anläggningar som varit i drift i flera år. Utfallet är påfallande bra och nu ska det lyfta ytterligare ett steg, säger Patrik Larsson.

– Det är både en ära och en utmaning att ta över VD-rollen efter Patrik Larsson. Få personer har drivit på utvecklingen inom naturliga köldmedier, huvudsakligen CO2, så framgångsrikt som Patrik. Teamet på Labkyl ligger långt fram tekniskt och det ska bli riktigt roligt att få en vardag i en så stimulerande miljö. Jag ser även fram mot samarbetet inom Nordic Climate Group, något jag sett från sidan, men nu kommer bli en del av, säger Erik Randén.

Labkyl är en del av Nordic Climate Group, en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Koncernen bildades 2021, omsätter drygt 3,5 miljarder SEK och består av cirka 75 lokala etableringar i Norden och har drygt 1 200 anställda. Labkyl har 50 medarbetare och omsätter ca 200 MSEK.

– Jag är stolt över att Erik Randén kommer till Labkyl och Nordic Climate Group. Jag är glad för att vi hittat en lösning som innebär Patrik Larssons fortsatta fulla engagemang. Erik och Patrik tillsammans med teamet på Labkyl kommer att skynda på utvecklingen av energieffektiva och hållbara tekniska lösningar. Det är viktigt att betona betydelsen av att vi internt inom Nordic Climate Group kan fortsätta utveckla morgondagens kylteknik. Det skapar nöjda kunder och lockar kyltekniker till oss, säger Mikael Anjou, Sverigechef, Nordic Climate Group.

På bilden: Patrik Larsson till vänster och Erik Randén till höger