Nyheter

Stala lanserar Stala ONE –  diskhoar i klimatreducerat rostfritt stål

Stala presenterar Stala ONE – diskhoar i rostfritt stål som är klimatreducerade. Den nya kollektionen är både hållbar och funktionell och består av innovativa produkter i stilren design.Finska designföretaget Stala som är kända för bland annat diskbänkar i rostfritt stål och designkollektioner av formgivare och arkitekter som Matti Klenell, Gert Wingårdh och Harri Koskinen, lanserar nu Stala ONE, en kollektion som kännetecknas av stilren skandinavisk design som kombinerar funktion och minimalism. Varje detalj återspeglar en tidlös estetik och användarvänlig design. Det stilrena, hållbara materialet och de innovativa funktionerna gör den till en perfekt produkt för både moderna och traditionella kök. Stala ONE kollektionen innehåller diskhoar i 16 olika utföranden, samtliga i rostfritt stål, tillverkade i Finland. Det som är kännetecknade för den nya kollektionen är att materialet är tunnare än diskhoarna i övriga sortimentet, vilket bidrar till en maximal volym i diskhon, ökad användarvänlighet, samt att de kräver mindre materialåtgång i tillverkning och bidrar till en högre miljövänlighet. Diskhoarna kommer i olika bredd och både som enkel diskho och med dubbel-hoar. De finns både med och utan mönster. Mönster tas fram med Stalas prisvinnande laserteknik. Stalas miljöarbete innebär ett stort fokus på tillverkningsprocessen av Stala ONE, vilket bland annat resulterar i:

70 % minskad energiförbrukning under tillverkningsprocessen*

75 % minskad vattenanvändning under tillverkningsprocessen*

25 % mindre mängd rostfritt stål i huvudkomponenterna*

100 % plastfria produkter och förpackningsmaterial som är återvinningsbara

100 % förnybar vindenergi som används under tillverkningsprocessen

*Ett exempel i jämförelse med tidigare Stala produkt.