Nyheter

Hydroscand köper in eldrivna bussar för Shelf Refill

Hydroscand köper in eldrivna bussar som del av sitt hållbarhetsarbete. Bussarna är av modellen Volkswagen ID. Buzz och kommer användas för tjänsten Hydroscand Shelf Refill i Göteborg och Örebro.

Hydroscands introducerar som del av sitt hållbarhetsarbete eldrivna bussar. Till att börja med består satsningen av två elbussar, en i Göteborg och en i Örebro. I Göteborg kommer den eldrivna bussen användas för Hydroscand Shelf Refill medan bussen i Örebro utöver detta även kommer användas som lokalt transportfordon.

– Införandet av vår första elbuss för Shelf Refill är ett steg i rätt riktning mot att minska vår klimatpåverkan, samtidigt som vi kan fortsätta erbjuda våra kunder en effektiv lagerpåfyllningstjänst, säger Torbjörn Wulcan, regionchef Västra Götaland på Hydroscand AB.

Hydroscand Shelf Refill är en så kallad VMI-lösning (Vendor Managed Inventory). Det innebär att Hydroscand bygger upp ett lager anpassat efter kundens behov och fyller på löpande. Med Shelf Refill erbjuder Hydroscand ett effektivt och miljövänligt sätt att förse kunder med slangar och ledningskomponenter utifrån deras behov. Genom att använda en elbuss för lagerpåfyllning minskar Hydroscand sin miljöpåverkan för tjänsten.

– Det är roligt att bidra positivt till miljön. Bussen är dessutom iögonfallande, så det kommer vara kul när jag kommer ut till kunder att det bli tydligt att där kommer han med elbussen, säger Mats Bergström, VMI-säljare och förare av den nya elbussen hos Hydroscand i Göteborg.

Elbussarna är av modellen Volkswagen ID. Buzz. Det är en helt eldriven minibuss som körs helt utsläppsfritt. Volkswagen ID. Buzz. levereras koldioxidneutral och har en interiör av delvis återvunna material. Det gör att modellen går i linje med Hydroscands hållbarhetsmål.

Satsningen på elbussar är en del av Hydroscands övergripande hållbarhetsstrategi. Genom att minska utsläppen och omvandla sin verksamhet till att bli mer miljövänlig strävar Hydroscand efter att spela en aktiv roll i att skapa en mer hållbar framtid.

Läs mer om Hydroscand Shelf Refill.
Läs mer om Hydroscands hållbarhetsarbete.