Nyheter

One Click LCA får en investering på 40 miljoner euro från PSG Equity och InfraVia

One Click LCA, den världsledande plattformen för minskade koldioxidutsläpp inom bygg- och tillverkningsindustrin, tillkännager nu en tillväxtinvestering på 40 miljoner euro från PSG Equity (PSG), ett ledande riskkapitalbolag som samarbetar med mjukvaru- och teknikbaserade tjänster för att påskynda internationell tillväxt, och InfraVia Capital Partners (InfraVia), ett ledande oberoende europeiskt riskkapitalbolag som driver fyra investeringsteman inom infrastruktur, teknik, kritiska metaller och fastigheter.

One Click LCA:s uppdrag är att stärka skaparna av en koldioxidfri framtid med sina kraftfulla, globala lösningar för livscykelanalys (LCA), miljövarudeklarationer (EPD) och hållbarhet. Företaget kopplar samman hela värdekedjan inom byggsektorn, från fastighetsägare till tillverkare, och tillämpar en vetenskaplig metod för att mäta, rapportera och minska koldioxidutsläpp – tillsammans med bedömning av andra hållbarhetsmått för projekt och produkter i den byggda miljön.

Företaget stödjer tusentals kunder i +150 länder, inklusive blue-chip-företag som Skanska, AECOM, WSP, Foster+Partners, LafargeHolcim och Saint Gobain. Deras plattform för minskade koldioxidutsläpp innehåller LCA-verktyg i enlighet med +70 standarder och certifieringar, inklusive LEED, BREEAM, GRESB och andra nationella bestämmelser, med en unik global LCA-databas.

One Click LCAs verktyg underlättar analys av klimatpåverkan under hela livscykeln, LCA och hållbarhetsbedömning för byggnader, infrastruktur och tillverkning – inklusive analys i tidigt skede, designoptimering, benchmarking och verktyg för minskade koldioxidutsläpp. One Click LCA gör det möjligt för tillverkare att generera och publicera EPD:er digitalt för tillverkade varor och byggprodukter. Verktygen integreras också sömlöst med +15 av de mest använda BIM-verktygen, inklusive Autodesk Revit®, Tekla Structures® och Bentley iTwin®.

Med PSG:s och InfraVias stöd kommer One Click LCA att öka investeringarna i FoU och tillväxt, inklusive fusioner och förvärv inom bygg- och tillverkningssektorn, med ambitionen att bli den ledande globala hållbarhetsplattformen för alla intressenter som täcker klimatpåverkan, biologisk mångfald, cirkulär ekonomi, med mera.

– Klimatförändringarna är ett av de största hoten mot samhället. Det globala byggnadsbeståndet kommer att fördubblas under de kommande fyrtio åren och generera 230 gigaton koldioxid, så vi måste kraftigt öka insatserna för att minska koldioxidutsläppen från byggande och tillverknin, säger Panu Pasanen, grundare och VD för One Click LCA. Vårt partnerskap med PSG och InfraVia markerar en ny fas av tillväxt när vi accelererar mot att stödja en miljon användare med LCA, EPD och annan programvara inom hållbarhetsområdet.

– Vi är glada över att samarbeta med Panu och One Click LCA-teamet för att stödja deras ambitioner att driva internationell tillväxt och utveckla nya produkter för att minska koldioxidutsläppen i branschen, säger Dany Rammal, VD och europachef, PSG. Vår operativa expertis och erfarenhet av att utveckla internationella teknikmästare innebär att vi är väl lämpade att hjälpa till att förstärka One Click LCA:s position som en ledande kraft inom utfasning av fossila bränslen i den globala byggbranschen.

Alban Wyniecki, Partner, InfraVia:

I takt med att världen förbinder sig till koldioxidneutralitet är möjligheterna för One Click LCA enorma. InfraVia har varit en viktig intressent för infrastruktur- och byggbranschen genom sin flaggskeppsinvesteringsstrategi i infrastruktur under de senaste 15 åren. Därför är vi mycket glada över att kunna stödja Panu och One Click LCA i att föra in hållbarhet i vårt ekosystem, och mer generellt i den bredare bygg- och anläggningsindustrin.