Nyheter

Castellum installerar 100 solcellsanläggningar på tak

Den 11 december inviger Castellum sin hundrade solcellsanläggning i fastighetsbeståndet och når därmed ett av sina hållbarhetsmål två år före utsatt tid. Satsningen på solel genererar idag 17 procent av bolagets årliga elkonsumtion, motsvarande 17,2 GWh.

– Tydliga mål skapar drivkraft och engagemang. Våra medarbetare har jobbat hårt för att nå vårt mål som bidrar till mer förnybar energi, en god självförsörjningsgrad i bolaget och högre lönsamhet, säger Joacim Sjöberg, verkställande direktör på Castellum AB.

År 2020 lanserade Castellum satsningen 100 på sol med målet att bygga 100 solcellsanläggningar innan utgången av 2025. Satsningen är en av Nordens största investeringar i solceller.

Totalt har Castellum anlagt solceller på 120 000 kvm, motsvarande 22 fotbollsplaner, i sitt fastighetsbestånd. Bolagets största anläggning finns i Göteborg och är en av de största i norra Europa. Ytan på anläggningen är 30 000 kvm och producerar ca 3,3 GWh per år.

– Solceller är en pusselbit för att Castellum ska uppnå nettonoll koldioxidutsläpp 2030. Det är också en viktig del av vår effektstrategi som går ut på att byggnader ska förvandlas från passiva energislukare till att aktivt bidra till nätnytta och avlasta det ansträngda elnätet, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

Mer information om 100 på sol kan läsas på Castellums webbplats: 

https://www.castellum.se/100-pa-sol/

Foto: andreas160578