Nyheter

Svanenmärkta lekplatsprodukter från Tress Utemiljö

Svanenmärkta lekplatsprodukter från Tress Utemiljö Genom att välja Svanenmärkta produkter från Tress Utemiljö till lekplatsprojektet bidrar du till ett lägre klimatavtryck. Dessutom känns det tryggt att anlägga en hållbar och klimatsmart lekplats som håller för lekande barn i flera generationer framåt. Eco är våra unika Svanenmärkta lekplatsprodukter, certifierade av Miljömärkning Sverige AB.

Produkterna uppfyller alla gällande kriterier från Svanen, en av världens tuffaste miljömärkningar. Dessutom uppfyller de alla standarder vad gäller lekplatsutrustning. I Eco-serien hittar du hinderbanor, lekställningar och balansprodukter så att du kan skapa en varierad och inbjudande lekplats. Spårbarhet och förnybara råvaror Eco-produkterna är till största delen tillverkade av robiniaträ från FSC-certifierad skog.

Träslaget robinia är extremt hållbart och behöver ingen impregnering av kemikalier. Metall- och plastdetaljerna innehåller en hög andel återvunnet material eller innehåller förnybara råvaror.

Tillgängliga reservdelar Du har alltid en garanti att kunna beställa reservdelar till din lekplatsprodukt upp till 10 år efter att den tagits ur produktion hos oss. Det ger din lekplatsutrustning längre livslängd i stället för att ersätta den med en helt ny produkt när bara en detalj behöver bytas ut. Det är både miljömässigt och ekonomiskt smart!