Nyheter

Taxi Stockholm: Den 1 april 2024 tillåts endast nyinköp av emissionsfria bilar

Taxi Stockholm har fattat beslut om att endast tillåta nyinköp av emissionsfria fordon från och med den 1 april 2024, och tar därmed ett steg framåt för att möta de växande miljöutmaningarna.

Beslutet fattades av Taxi Stockholms styrelse i november 2023, och grundar sig i företagets vilja om att vara en framåtdrivande aktör i övergången till renare och mer miljövänlig transport i huvudstaden.

– Vi förstår att våra kunder och samarbetspartners förväntar sig mer än bara en bekväm och säker resa. De önskar även att göra ett miljövänligt val. Genom att endast tillåta emissionsfria fordon i vår flotta, visar vi att dessa förväntningar tas på allvar. Som den största enskilda aktören i Stockholmsregionen har vi ett ansvar, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm.

Utöver beslutet om att endast tillåta nyinköp av emissionsfria fordon från och med 1 april, kommer Taxi Stockholm även stoppa nyinköp av storbilar från och med den 1 januari 2024.

– Skälet till att stoppa nyinköp av storbilar grundar sig i samma orsak, nämligen att de måste vara emissionsfria. Vi anser att det idag inte finns en fordonsmodell för storbilar som håller för det vi behöver både i kundupplevelse och för trafik. Den dagen vi får in en godkänd storbilsmodell som är emissionsfri, kommer vi såklart att släppa på spärren, avslutar Dimitrios.

Taxi Stockholms omställning till en elbilsflotta har gått fort fram. I juni 2022 bestod företagets bilflotta av 4 % elbilar. Idag har bilsflottan ökat till över 35% elbilar.

Sedan 2002 har Taxi Stockholm arbetat med sin hållbarhetsresa, där målet är att skapa en emissionsfri fordonsflotta innan 2030.