Nyheter

Ahlsell fördjupar samarbetet med NYAB inom förnybar energi och hållbar infrastruktur

Ahlsell får utökat förtroende från NYAB genom tecknandet av ett nytt ramavtal. Avtalet syftar till att ge NYAB en hållbar och kostnadseffektiv försörjning av produkter och tjänster inom förnybar energi och hållbar infrastruktur.

NYAB är en expansiv koncern med årtionden av erfarenhet av komplexa projekt. Från starten har NYAB haft en stadig tillväxt och omsätter idag 3,3 miljarder SEK. Under våren 2024 är planen att bolaget ska noteras på Stockholmsbörsen. Med visionen att bygga en ren framtid möjliggör NYAB den gröna omställningen i Norden genom att erbjuda ingenjörs-, bygg- och underhållstjänster till offentliga och privata kunder inom förnybar energi och hållbar infrastruktur.

– Avtalet med Ahlsell är ett led i att styra koncernens inköp på ett tydligare sätt för att utveckla och förstärka erbjudandet. Ahlsells breda produktsortiment, tillgänglighet och leveransprecision samt vår gemensamma fokus på hållbarhetsfrågor passar vårt behov väl och skapar goda förutsättningar för att utökat samarbete, säger Gabriel Holpp, CPO NYAB Sverige AB. 

Ahlsell är den ledande samhällsbyggande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Med cirka 7 500 medarbetare, 300 butiker, e-handel och fyra centrallager arbetar vi dagligen för att uppnå vår vision att bygga ett mer hållbart samhälle.

– Vi är mycket stolta och glada över förtroendet att försörja NYAB:s projekt med vårt breda utbud av produkter och tjänster. Våra visioner om en ren framtid och ett mer hållbart samhälle matchar varandra väl, säger Sebastian Nordlander, KAM VA & BYGG på Ahlsell.