Nyheter

Move to Zero – plattform av hållbara lösningar

Innovation och banbrytande partnerskap kommer att ligga i fokus på en plattform av hållbara lösningar från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) på branschmässan Intermat 2024 i Paris, Frankrike.

Volvo CE Frankrike kommer tillsammans med kollegor från hela Volvokoncernen att visa upp ett gemensamt fokus på att fasa ut fossila bränslen i hela bygg- och anläggningsbranschen, som omfattar kraftfulla batterielektriska maskiner, kommersiella fordon, prototyper med vätgasbränsleceller, smarta tjänster och effektiva laddningslösningar.

I en 1 500 m² stor monter kommer Volvo att visa hur man bidrar till utfasningen av fossila bränslen. Vid sidan av ett antal nya och befintliga innovationer, av vilka många kommer att hållas hemliga fram till själva mässan, finner vi den 23-tons elektriska bandgrävmaskinen EC230 Electric, den nya eldrivna hjullastaren L120 Electric, samt några av de mindre elektriska kompaktmaskinerna som till exempel EC18 Electric.

Som bevis på att flera tekniker behövs för att stödja branschens omställning, kommer världens första bränslecellsprototyp driven av vätgas, dumpern HX04, också att lyftas fram, tillsammans med andra banbrytande lösningar som drivs med förnybara biobränslen.

Med tjänster i en mer framträdande roll på Intermat, så kommer Volvo CE att visa upp och demonstrera produktivitetstjänster som Connected MapTask Manager och dess banbrytande Equipment as a Service-modell, såväl som reservdels- och tillgänglighetstjänster som ’CO2 Reduction Program’. Volvo Financial Services kommer att vara en del av Volvos monter för att presentera sitt breda utbud av finansieringslösningar.

Den elektriska omställningen skulle inte vara komplett utan en demonstration av företagets ledande utbud av laddningslösningar och mobila kraftenheter, för både lättare och tyngre maskiner samt fordon för fjärrtransporter.

Med vetskapen om att hållbarhetsskiftet är en resa som våra kunder inte kan göra helt på egen hand, så kommer Volvo CE:s produkter och tjänster att stå sida vid sida med de 100 % elektriska lösningarna från Volvo Lastvagnar och Volvo Penta.

’Move to Zero, together’

Det är en plattform som bevisar att Volvo är ett pålitlig partner när det gäller att leverera en nettonoll-framtid över olika transportströmmar – och att de är mer engagerade än någonsin för att bli fossilfria till 2040.

Genom produkt- och tjänsteinnovation visar plattformen att eldrivna anläggningsmaskiner har kraften att fungera sömlöst tillsammans med elektriska lastbilar, samtidigt som den stöds av pålitliga och holistiska laddningslösningar.

Davy Guillemard, chef för franska marknaden på Volvo CE:

– Vi leder vår industris omställning, både i Frankrike och runt om i världen, med vårt unika och heltäckande erbjudande av hållbara lösningar. Våra kunder drar nytta av expertis inom Volvokoncernen, vilket landar i vårt breda utbud av elprodukter, laddningslösningar och smarta tjänster.

Marcus Horberg, vd för Volvo Lastvagnar Frankrike:

– Det är tillsammans vi kan mobilisera för att skapa en säkrare, tystare värld fri från skadliga föroreningar. Genom att arbeta i partnerskap i hela koncernen kan vi bättre svara på vår planets miljöutmaningar och att även stötta våra kunder med att göra den omställningen.

Branschmässan Intermat, som genomförs vart tredje år äger rum den 24-27 april på Paris-Nord Villepinte Parc des Expositions i Paris, återvänder med ett förnyat utställningsformat som täcker schakt, rivning och transport, vägar, mineraler och fundament, hissar samt byggnation och hantering i betongsektorn.

Det är första gången Intermat arrangeras sedan mässan tvingades ställa in 2021 på grund av utmaningarna som Covid-19-pandemin medförde.