Nyheter

Plant vinnare vid Nordic Proptech Awards 2024

Plant har tilldelats utmärkelsen i Contech-kategorin vid Nordic Proptech Awards 2024 i Köpenhamn, ett erkännande av företagets ledande roll och innovation inom digitalisering för en klimatneutral bygg- och fastighetssektor.

Nordic Proptech Awards firar teknikdriven innovation inom fastighetsbranschen, från virtuella visningar och datadrivna fastighetsbeslut till fjärrstyrd fastighetsförvaltning och automatiserade klimatberäkningar. Priset delas ut årligen till nordiska startups med lösningar som skapar ny effektivitet inom fastighetsindustrin och administreras gemensamt av de nordiska proptech-föreningarna.

– Att bli erkända av Nordic Proptech Awards understryker våra ambitioner och vårt engagemang för att driva bygg- och fastighetsindustrin mot klimatneutralitet. Vår utveckling från en liten startup till ett snabbt växande impactbolag med 25 anställda som alla arbetar för att lösa klimatutmaningen genom digitalisering och automation visar på vårt engagemang för branschledande innovation, säger Pelle Tunell, VD och medgrundare av Plant.

Som vinnare av detta pris får Plant inte bara branschomfattande erkännande som ett ledande företag att hålla ögonen på i den nordiska industrin utan också personliga sparringmöten med jurymedlemmarna – från mentorskap till pitchning – samt gratis medlemskap i varje nationell proptech-förening och en biljett till MIPIM i Cannes.

Plant har revolutionerat beräkningen av koldioxidutsläpp inom fastighets- och byggsektorn genom att effektivisera processen, vilket möjliggör att kunderna kan koncentrera sig på att effektivt minska utsläpp.

– Vi är fast beslutna att fortsätta leverera industriledande lösningar. Vårt nästa mål är att bli Nordens ledande aktör inom klimatberäkningar för fastighets- och byggsektorn samt en pålitlig partner för företag med de mest ambitiösa klimatmålen, tillägger Tunell.