Nyheter

Lyxigt privatboende med hållbarhet som ledstjärna: Victoria Bay House

Kiawah Island, South Carolina – Det kända arkitekt- och byggarparet Chelsea och Matt Anderson från Habitable Form och Maghwa Luxury Homes designade Victory Bay House. Detta lyxiga privatboende stod färdigt 2022 och exemplifierar modern Kebony-design som smälter harmoniskt med den naturliga omgivningen av historiska Virginia-ekar på barriärön Kiawah.

Estetik och hållbarhet: Kebony Clear träfasad

Med en boyta på 268 kvadratmeter (2888 ft²), demonstrerar Victory Bay House på ett imponerande sätt mångsidigheten och den estetiska kvaliteten hos Kebony Clear träfasad. Känd för sin enastående hållbarhet och miljömässiga hållbarhet är Kebony ett idealiskt val för träbeklädnad eftersom det utvecklar en vacker silvergrå patina över tiden, vilket ytterligare bäddar in hemmet i dess naturliga omgivning.

De rena, raka, horisontella linjerna och träribborna som går genom hela husets design – inklusive garageportarna som är klädda med träfasaden – sätter nya standarder inom arkitekturen. En extern trappa i husets främre hörn, inramad av träribbor, leker med det infallande ljuset och skapar unika ljuseffekter vid olika tider på dygnet.

Designkonceptet för Victory Bay House, som utvecklats av Habitable Form, var fokuserat på att hitta skydd under taket av antika Virginia ekar samtidigt som det gav en anslutning till den omgivande stadsparken. Detta symbiotiska förhållningssätt mellan parkdesign och öns naturliga landskap exemplifierar Andersons engagemang för att harmonisera arkitektur och natur.

Innovativa lösningar för strukturella utmaningar

Utmaningen att bygga på en begränsad plats för att skydda de gamla ekarna i Virginia ledde till en vertikal designstrategi. Detta tillvägagångssätt möjliggjorde användningen av naturligt dagsljus och ventilation, medan den smala designen bibehöll integriteten hos det naturliga dynlandskapet. En hybrid konstruktionsmetod som kombinerar ekonomin och enkelheten i timmerstommes konstruktion med styrkan hos platsgjutna betongpelare ger en innovativ lösning på bostadens konstruktionskrav.

Designad som en samlingsplats för en pensionerad familj, deras vuxna barn och barnbarn, erbjuder Victory Bay House både avskildhet och oberoende genom akustiskt isolerade sovrum och en helt självständig svit på andra våningen. Användningen av hållbart odlad Kebony, behandlad med en biobaserad vätska och modifierad i två steg, understryker Andersons engagemang för hållbarhet och miljöansvar.

Hållbarhet och integration som kärnan i arkitekturen

Med stora överhäng för hantering av skugga och regnvatten, samt en enkel anslutning till marken genom en stolp- och balkkonstruktion smälter huset perfekt in i sin omgivning. Med tiden kommer Victory Bay House att åldras tillsammans med landskapet och utveckla en patina som smälter in det ännu längre i dess naturliga omgivning.

Victory Bay House sätter nya standarder för arkitekter och byggare som värdesätter hållbarhet, innovativa material och en nära koppling till naturen. Chelsea och Matt Anderson bevisar än en gång att enastående arkitektur inte bara kan vara estetiskt tilltalande, utan också hållbar och inkluderande.