Nyheter

Debatt: ”Staten måste dela på riskerna med vår växtvärk”

”Kommuner med stora gröna industriprojekt behöver låna mycket pengar för att klara en snabb befolkningstillväxt. Staten måste hjälpa oss hantera riskerna, om enskilda satsningar inte fungerar. Önskvärt är också en större frihet att tillämpa nya regler och lagar.”

Det skriver Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige, Lorents Burman (S), kommunstyrelsens ordförande i Skellefteå, Adam Johansson (M), kommunstyrelsens ordförande i Falköping, Claes Nordmark (S), kommunstyrelsens ordförande i Boden och Theres Sahlström (M),  kommunstyrelsens ordförande i Skövde i en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Sverige är i början av en historisk omställning, där tunga industrier med stora utsläpp ställer om till fossilfritt och klimat­neutralt. Den nya gröna industri­revolutionen har stora möjligheter att skapa ökat välstånd för hela Sverige.”

”Men det är inte unikt för just vårt land. Det pågår en global kapplöpning om grön teknologi, där länder som USA, Tyskland och Frankrike satsar stora statliga resurser på att attrahera företag.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/staten-maste-dela-pa-riskerna-med-var-vaxtvark/