Nyheter

Ny kollektion planteringskärl: 100% återvunnet material – 100% återvinningsbara

Clarius har nyligen lanserat ECHO Collection, som är en serie planeringskärl i hög kvalitet. Kärlen 3D-printas och består av 100% återvunnet material och är 100% återvinningsbara. Som materialleverantör har Clarius efter en tids utvärdering valt EcoRub och 3D-printmaterialet EcoAdd. Kärlen 3D-printas och består av 100% återvunnet material och är 100% återvinningsbara.

Clarius har ett stort sortiment med produkter för gröna inomhusmiljöer, som är anpassade för arbetsplatser, shoppingstråk och offentliga miljöer. Inför lanseringen av den senaste kollektionen ECHO så har fokus varit på design, men också hållbarhet och cirkulärt tänk.

– Vi är stolta över vår nya kollektion som kombinerar ett bra och snyggt uttryck, baserat på 100% återvunnet material. Genom EcoRub har vi fått tillgång till ett material där vi kan 3D-printa snygga produkter på kundorder, men också göra det miljövänligt. Det öppnar upp för nya spännande kollektioner i framtiden, säger Clarius VD Robert Ekberg.

EcoRub är ett bolag som de senaste åren har satsat hårt på att utveckla återvunna material med egenskaper som besitter gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster.

– Det känns kul att Clarius har valt oss som materialleverantör, då dom har höga krav på både tålighet, produktivitet och design. Genom EcoAdd så får dom möjlighet att skapa produkter av hög kvalitet för sina kunder, genom att också använda möjligheten att 3D-printa sina produkter. Detta är ett viktigt steg för oss för att bli en ledande leverantörer av återvunna kvalitetsmaterial, säger EcoRubs VD Anders Färnlöf.