Nyheter

Peab planerar en ny satsning i Bara tillsammans med Ästad Vingård och The National

Peab, Ästad Vingård och The National ingår ett gemensamt utvecklingsbolag där man planerar att utveckla en Resort och destination i Bara, Svedala kommun. Med stort fokus på lokala råvaror, spaupplevelser och närhet till den skånska naturen ska Wärby Resort på sikt växa fram.

Den nya destinationen ska växa fram vid den gamla Spångholmsgården. Gården har unika värden och kommer bidra med karaktär och känsla i den nya utformningen. Det nya utvecklingsbolaget innebär en betydande satsning för att skapa en destination för attraktiva upplevelser.

Ästad Vingård är idag en välkänd Resort i Halland och nu möjliggörs en vidare satsning, den här gången i Skåne där satsningen på Wärby Resort får en egen unik identitet.

– Vi tror mycket på platsen med dess närhet till Malmö, Köpenhamn och kontinenten. Här finns en stark koppling till naturen och det skånska landskapet. Nu ska vi ta vara på den lokala miljön med alla vackra inslag för att skapa något unikt som ger eko över hela Europa. Avkopplande spa, ambitiösa restauranger och en unik destination som endast kan finnas här, säger Daniel Carlsson, vd och en del av ägarfamiljen till Ästad Vingård.

Nu startar arbetet med detaljplanen och planen är att Wärby Resort börjar byggas under 2025 och stå klart 2027.

– Planerna på att göra något spännande av den gamla Spångholmsgården har funnits länge och har haft olika skepnader genom åren. Att vi nu kan ta steget och tillsammans starta utvecklingen av platsen är spännande. Det har saknats ett resmål likt detta i området och jag tror starkt på Ästad Vingård som operatör, säger Per-Joel Wessman, projekt-och affärsutvecklare på Peab.

The National ligger precis intill Spångholmsgården och det som ska komma att bli Wärby Resort.

– Vi driver idag två golfbanor i toppklass ett golfhotell med 40 bäddar, restaurang och golfshop samt en av Sveriges bästa träningsanläggningar. Att The National nu blir en del av en växande Resort, kommer göra oss till en komplett anläggning, en destination vilande på flera starka verksamhetsben, säger Jonas Edberg, VD The National. 

Bild: Okidoko Arkitekter