Nyheter

Aimo ingår stort driftavtal i Bredden

I mitten av januari stod det klart att Aimo kommer ta över driften av all parkering och mobilitet kopplat till området Bredden, som ägs av Alecta Fastigheter. Ett stort avtal, ansvar och en fantastisk möjlighet att visa på Aimos helhetslösningar och fulla kapacitet med bland annat elbilsladdning och bildelning.

Mitt emellan Stockholm City och Arlanda ligger Bredden, ett växande handels – och arbetsplatsområde med cirka 3000 anställda och 3500 parkeringsplatser. Med det strategiska läget intill E4:an och närheten till Arlanda passerar ca 85 000 fordon per dygn området där Scandic utgör en av de större verksamheterna.

— De senaste åren har vi arbetat hårt med att kunna erbjuda smarta helhetslösningar inom allt från parkering till elbilsladdning och bildelning under ett och samma tak. Med ett område som Bredden har vi nu möjlighet att visa hela vår potential, säger Mikael Salakari, Affärsområdeschef Stockholm mark, Aimo Park.

Nära samarbete för ökad behovsförståelse

Sedan den första mars sköter Aimo all skyltning, bevakning och uthyrning av parkeringsplatserna i området på uppdrag av Alecta Fastigheter. För att få en fördjupad insikt i vilka behov som finns i området sitter de även på plats i egna kontorslokaler på Bredden. I alla fall under den initiala delen av samarbetet.

— Vi ser det som en förmån för Alecta Fastigheter och en fördel för oss. På så vis blir våra kontaktvägar till Alecta Fastigheter lika korta som för oss internt vilket borgar för ett bra samarbete, förklarar Mikael.

Breddens komplexitet och mångfald av målgrupper har varit både en inspirerande och rolig utmaning att sätta sig in för teamet som arbetar med Bredden.

— Parkering är oftast första och sista intrycket på kundresan, berättar Richard Midsander, Affärsutvecklare Stockholm Mark, Aimo Park. Därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda trygg, tillgänglig och flexibel parkering för alla olika kunder som parkerar på Bredden. Vi är nu mitt i första etappen och jag ser fram emot den fortsatta utvecklingen av att förbättra parkeringsupplevelsen.

Nya lösningar i tre etapper

Under året ska Aimos kameralösningar, Aimo Shares bildelningstjänster och Aimo Charges elbilsladdning implementeras på Bredden. För att göra övergången så smidig som möjlig kommer alla nya tjänster rullas ut i tre etapper.

Under etapp 1 ligger fokus på att lära känna anläggningarnas behov bättre och möjliggöra Aimo Shares bilpool vid cirkelparkeringen utanför Scandic. Placeringen av Aimo Share är strategiskt vald för att reducera trafikflödet in i området och samtidigt finnas lättillgängligt för Breddens kunder. För att göra övergången till Aimo så enkel som möjlig, kommer även Aimos nya betaltjänst Scan and Pay börja erbjudas i området under April månad. I stället för att ladda ner och komma i gång med Aimo app så kan kunderna bara scanna av en QR-tavla och betala för sin parkering via Swish.

Under etapp 2 påbörjas installeringen av Aimos egna kamerasystem Aimo Park Easy vid alla in- och utfarter till parkeringsanläggningarna. På handelsområdet ska Aimos digitala besökslösningar komma på plats så att handlarna kan erbjuda sina kunder en så smidig parkering som möjligt.

Under etapp 3 kommer alla laddstationer på anläggningen ses över och erbjuda Aimo Charges fullskaliga tjänster för att drifta laddpunkterna på området. En fördel för Alecta Fastigheter är att de får en och samma kontaktyta till alla de här tjänsterna, tillägger Mikael. Att vi kan erbjuda både parkering, laddning, bildelning och olika kameralösningar under ett och samma parasoll ger både snabba återkopplingar och enklare hantering av samtliga tjänster.

I slutet av året ska alla Aimos tjänster vara på plats och tillsammans erbjuda ett fullskaligt koncept inom allt som rör parkering och mobilitet för Breddens kunder.

— En fördel för Alecta Fastigheter är att de får en och samma kontaktyta till alla de här tjänsterna, tillägger Mikael. Att vi kan erbjuda både parkering, laddning, bildelning och olika kameralösningar under ett och samma parasoll ger både snabba återkopplingar och enklare hantering av samtliga tjänster.