Nyheter

Zilenzio investerar i miljövarudeklarationer

Zilenzio, en av de ledande aktörerna inom akustiklösningar, tar ytterligare kliv i sitt hållbarhetsarbete genom att investera i tredjepartsverifierade miljövarudeklarationer (EPD). Initiativet markerar ett viktigt steg för företaget i sin strävan att erbjuda kunderna ännu mer hållbara och cirkulära lösningar.

– När vi startade Zilenzio för 20 år sedan var vårt mål att driva ett hållbart företag, och så är det fortfarande. För mig som medgrundare är det naturligt att engagera sig i vårt projekt med att investera i EPD:er. Vi vill skapa en bättre arbetsmiljö för så många som möjligt över hela världen, och det här är ytterligare ett kliv för att göra det möjligt, säger Jenny Helldén, medgrundare och ägare av Zilenzio.

Syftet med denna investering är att ge kunderna möjlighet att ta bättre beslut och kunna erbjuda ännu mer hållbara och cirkulära lösningar genom förbättrad produktutveckling och transparens i leverantörskedjor.

– Genom att investera i EPD:er får vi fler insikter och exakt data som hjälper oss i våra klimatberäkningar för Zilenzio som företag och för att utveckla våra produkter för en mer hållbar design, säger Hanna Loodin-Ek, hållbarhetsansvarig på Zilenzio.