Nyheter

Ny webbshop främjar cirkularitet inom byggsektorn

Malmö Återbyggdepå tar ytterligare ett steg i arbetet med att främja återbruk och cirkularitet inom byggsektorn. I dag lanseras en ny webbshop som gör det ännu enklare att handla ur depåns breda sortiment av begagnat och överblivet byggmaterial.

Malmö Återbyggdepå tar emot och säljer begagnat byggmaterial, och drivs gemensamt av Sysav och Malmö Stads serviceförvaltning. Syftet är att främja återbruk och hållbarhet inom byggbranschen. Som ett led i det arbetet lanseras nu en webbshop som ska göra det ännu enklare att handla begagnat.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda även en digital plattform. Med smidigare tillgång till vårt mångsidiga sortiment hoppas vi kunna bidra till att minska mängden avfall och resursslöseri i byggsektorn, säger Line Persson Tikkanen, projektledare på Malmö Återbyggdepå.

Sysav och Malmö Återbyggdepå har under lång tid varit en pådrivande kraft för cirkulär ekonomi och hållbarhet inom byggsektorn, genom att tillhandahålla ett brett utbud av återvunna byggmaterial. Här finns ett imponerande sortiment av trä, tegel, takpannor, dörrar, vitvaror, metall, isolering och mycket mer.

– I en cirkulär ekonomi maximeras användningen av material innan det till sist återvinns. Genom att prioritera återbruk och förlänga livscykeln för byggmaterialen bidrar vi till en mer hållbar och resurseffektiv byggsektor, säger Lars Carrick, avdelningschef på Sysav.

Malmö Återbyggdepås nya webbshop lanseras idag och är redo att välkomna byggföretag, entreprenörer och privatpersoner till en smidig och hållbar shoppingupplevelse. Till en början kommer webbshopen att vara ”click and collect”, det vill säga endast avhämtning, ingen frakt.

Klicka här för att komma till webbshopen:

https://aterbygg.nu

Om Malmö Återbyggdepå
Malmö Återbyggdepå är ett samarbetsprojekt mellan Sysav och Malmö stad. De tar emot och säljer begagnat byggmaterial. Utbudet varierar från enstaka varor till material i stora serier. Syftet är att främja cirkulär ekonomi och minska miljöpåverkan genom att tillhandahålla återvunna byggmaterial. Företag kan lämna begagnat byggmaterial till depån och slippa dyra tippavgifter. Privatpersoner kan skänka överblivet byggmaterial via Sysavs återvinningscentraler.