Nyheter

Sverigepremiär för BYD helelektriska lastbilar

BYD, en global ledare inom elektrifierade transportlösningar, meddelar idag den officiella säljstarten.

Försäljningsstart den 31 maj 2024 i Linköping på Hedin Bil Truck Center Linköping

Två modeller kommer att erbjudas vid lansering, BYD ETM6 och BYD ETH8

BYD Trucks erbjuder generösa garantipaket, bland annat upp till åtta år på drivbatteriet

Teknologi är inte bara en del av BYDs DNA, det är själva kärnan. Företagets djupa engagemang för innovation och tekniskt framsteg har varit hörnstenen i dess snabba tillväxt och framgång. BYD är djupt förankrade i en utvecklingsfilosofi som omfamnar teknologi och innovation, och tror på dess kraft att skapa positiv förändring.

Genom att ständigt demonstrera världsledande teknologier inom olika områden har BYD framgångsrikt positionerat sig som en pionjär inom elektrifierad transport. Företaget har byggt upp en solid plattform för teknologisk innovation där banbrytande och avancerade teknologier genomgår rigorösa tester och implementeras.

BYDs Lastbilforskningsinstitut spelar en central roll i utvecklingen av helelektriska lastbilar och specialfordon. Institutet ägnar sig åt forskning, utveckling och design av fordon avsedda för användning inom logistik, byggbranschen, renhållning och hamnverksamhet. Genom att erbjuda högpresterande och hållbara transportlösningar strävar BYD efter att driva framtidens transportindustri framåt.

Helt elektisk lastbil för flera användningsområden – ETM6

Lastbilen har en förarhytt designad internt av en av världens främsta designers, Wolfgang Egger, vilket ger en mer dynamisk look. Med ett BYD litiumjärnfosfatbatteri som erbjuder förbättrad säkerhetsprestanda och lång livslängd, samt en integrerad styrenhet och drivlina, ger fordonet en räckvidd upp till 200 km vid full last. Det kan laddas från 20% batteristatus till 100% på endast 60 minuter.

ETM6 har en strömlinjeformad kropp med dolda handtag för att minska luftmotståndet, samt angel eyes-strålkastare och ett 360-graders kamerasystem.

Helt elektrisk lastbil – ETH8

BYDs ikoniska X-design, med sin karakteristiska dykande midjelinje, inte bara förmedlar en dynamisk estetik utan ger också praktiska fördelar genom att optimera effektivitet och räckvidd. ETH8-plattformsdesignen möjliggör anpassning för olika ändamål, inklusive konstruktion, logistik och kommunala tjänster, med två hjulbasalternativ tillgängliga. Med sitt avancerade litiumjärnfosfatbatteri erbjuder ETH8 överlägsen säkerhet och längre livslängd till ett lägre pris jämfört med konkurrenterna. Den integrerade drivlinan, tillsammans med en drivmotor, växellåda och drivaxel, ger enastående transmissionseffektivitet på över 90%, vilket resulterar i lägre energiförbrukning.

Med en räckvidd på upp till 250 km och stöder DC-snabbladdning med upp till 120 kW. Dessutom är den utrustad med angel eyes och en 360-graders kamera för förbättrad sikt och förarupplevelse.

Garanti

BYD Trucks har valt ett generöst garantipaket på sina lastbilar vilket omfattar både drivlina och drivbatteriet. För ETM6 sträcker sig garantin upp till åtta år / 500 000 km på drivbatteriet, medan ETH8 initialt täcks av en garanti upp till fem år / 300 000 km på drivbatteriet med möjlighet till förlängning upp till åtta år. Garantin på drivlinan på bägge modeller är upp till fem år / 250 000 km.

Sverigepremiären

Den svenska lanseringen av BYD Trucks kommer att ske vid invigningen av den nya Hedin Bil Bilvaruhuset i Linköping 31 maj 2024.