Nyheter

Trelleborg Tyres lyfter återvinnings- och avfallshanteringsbranschen med avancerade premiumdäck

I maj i Tyskland kommer Trelleborg Tyres att visa upp innovativa lösningar utformade för att möta de trängande kraven från avfallshanteringen, byggindustrin och stenbrottsanläggningar, vilket ger IFAT sin premiumportfölj av däck utformade för att överträffa även under de mest extrema arbetsförhållandena.

Proffs på IFAT Munich 2024 letar efter tuffa lösningar för att hantera större kapacitet, längre arbetsdagar och världens tuffaste miljöer med lätthet, tillförlitlighet, säkerhet och styrka. Trelleborg Tyres kommer att visa branschspecialister de däck de behöver för att säkerställa att deras verksamhet fungerar smidigt: däck utvecklade just för avfallsöverföringsstationer, stenbrott, gruvor och landskapsmiljöer på monter 525 – Hall C5.

Anton Stoynev, Director Material Handling & Construction Tyres Central Europe säger:

– Vi är glada över att bidra till att driva dagens modernaste maskiner och företag med däcklösningar som lovar bättre produktivitet, komfort och bränslebesparingar. Våra däckexperter kommer att vara tillgängliga för att tillhandahålla skräddarsydda lösningar genom vårt specialiserade däcksortiment, för att ta itu med de dagliga utmaningar som våra kunder står inför i denna viktiga industri.

Däck konstruerade för prestanda och erövrar olika terränger

Trelleborgs däck är konstruerade för att tåla extrema förhållanden med materialutgrävning, landskapsarkitektur, byggnad och återvinning, och är byggda för att hålla. Några av däckinnovationerna som visas på Trelleborg Monter 525 – Hall C5 inkluderar:

BRAWLER HD Grävmaskin Super Single.

Utvecklad för materialhanterare/grävmaskiner, ersätter Super Single dubbla enheter inom avfalls- och återvinningsindustrin, samt för stora byggarbetsplatser och avverkning där risken för däckskador är hög. Dess punkteringssäkra design och speciella gummiblandningar säkerställer maximal uthållighetsprestanda och dess breda profil ger utmärkt stabilitet och grepp.

BRAWLER HPS (High Performance Solid) är gjord för återvinningsplatser för grovt skrot, avfallsöverföringsstationer och stenbrott och gruvor. Brawler HPS-däck är designat med unika elliptiska sidoväggsöppningar och har visat sig absorbera stötar, vilket säkerställer 30 % mindre vibrationer jämfört med vanliga massiva däck för att maximera förarkomforten, oavsett applikation.

Trelleborg EMR1051 är det optimala radialdäcket för intensiv lastning där kompromisslös dragkraft krävs, såsom i dagbrott, stenbrott eller till och med inom byggnadskonstruktion och landskapsarkitektur. Dess slitbanedesign med flera ytor och toppmodern slitbaneblandning garanterar lång livslängd och maximalt skydd mot skärsår och skador, vilket minskar maskinens stilleståndstid. Dessutom säkerställer dess radiella konstruktion i helt stål jämn lastfördelning, vilket ger extra komfort samtidigt som den håller låg bränsleförbrukning.

Foto: Pexels