Nyheter

Amadeus bidrar till ett mer hållbart resande

Text: Amadeus

Amadeus planerar att bli koldioxidneutralt till 2025 och tillsammans med kunder och partners (som Microsoft, Volantio, CHOOOSE, CarbonClick mfl) skapar vi flera alternativ för att minska utsläppen och för att hjälpa resenärer till mer hållbara resealternativ.

Resenärer efterlyser mer hållbara resealternativ. År 2021 sa 83 % av de globala resenärerna till World Travel and Tourism Council att hållbart resande är viktigt, och reseföretagen svarar – enligt ny undersökning av Amadeus kommer 46 % av de tillfrågade att öka investeringarna i miljö, social och styrning (ESG) i 2024 jämfört med 2023.

Vi på Amadeus tror att resor kan leda till positiva sociala och miljömässiga förändringar, och det är vår gemensamma avsikt att skydda och förbättra världen omkring oss.

Amadeus är på en resa för att vara koldioxidneutral till 2025 i förhållande till sina utsläpp för scope 1 och scope 2 – fem år tidigare än ursprungligen planerat. Vårt datacenter har varit koldioxidneutralt sedan 2019 tack vare användningen av förbättrad energieffektivitet och marknadsbaserade mekanismer som ursprungsgarantier för förnybar energi. Genom vårt partnerskap med Microsoft migrerar vi gradvis till offentlig molnteknik som möjliggör större miljöeffektivitet, skalbarhet och flexibilitet.

Amadeus stödjer kunderna med lösningar som gör att resenärerna kan prioritera mer hållbara resealternativ eller låter våra kunder minska CO2-utsläppen. Cytric Travel & Expense tillåter företag att införliva hållbart reseinnehåll och policy, och det ger tydliga handlingsbara CO2-utsläppsrapporter.

Altea DCS Flight Management hjälper flygbolagen att minska bränsleförbrukningen, minska utsläppen och kostnaderna; medan Amadeus Airport Sequence Manager optimerar planeringen av flygplansrörelser och slottilldelning, samt minimerar den tid som flygplanen spenderar på banan, vilket också sänker bränsleförbrukningen. Slutligen, Amadeus Common Use Services, som gör det möjligt för flygplatser att vara värd för passagerarbearbetningsapplikationer i molnet istället för på flygplatsens kärninfrastruktur, minskar också energiförbrukningen avsevärt.

Amadeus samarbetar också med företag som Volantio för att hjälpa flygbolag att flyga fler passagerare utan att flyga fler flygplan, vilket optimerar kapaciteten med effekten av att rationalisera CO2-utsläppen per flygning. Vidare stöttar vi resenärer genom våra partnerskap med CHOOOSE och CarbonClick, där resenärerna kan beräkna utsläppen för sin resa och köpa kompensationer för sin resa.

På branschnivå samarbetar Amadeus med nystartade företag för att skapa positiv social förändring genom initiativ som Travel4Impact. Skapad i samarbete med IE University i Madrid, är Travel4Impact designad för att gynna små och medelstora rese- och turismföretag i deras hållbarhetsmål och vidare.

Det här programmet handlar om att skapa ett nätverk av effektdrivna entreprenörer som tror på kraften i positiv förändring, och sedan 2021 har det stöttat över 60 medlemmar från hela Europa, Mellanöstern, Afrika och Asien och Stillahavsområdet genom 3 startsteg och kontinuerliga nätverksmöjligheter. Enligt en undersökning gjord av vår partner IE, tack vare detta program, har 88 % av deltagarna förbättrat sin förståelse för hur man integrerar hållbarhet i sin affärsstrategi.

Styrning är ryggraden i vår resa mot en mer hållbar framtid. År 2023 fick Amadeus stolt ta emot en silvermedalj från EcoVadis, vilket placerade oss i den 92:a percentilen av hållbarhetspresterande inom resesektorn.

I slutändan handlar historien om hållbart resande inte bara om Amadeus; det handlar om våra kunder, våra partners och resenärer. För att få ett verkligt genomslag måste vi alla göra en gemensam ansträngning för att skydda och förbättra de platser vi besöker.