Nyheter

Nordic Climate Group ansluter sig till Science Based Targets intiative

Nu accelererar Nordic Climate Group sitt hållbarhetsarbete genom att anslut till det globala klimatsamarbetet SBTi – Science Based Target initiative. Det innebär att man förbinder sig att sätta vetenskapligt förankrade mål, för hela koncernen, i syfte att minska det samlade klimatavtryck.

Ansökan om att ansluta till initiativet godkändes i april 2024.

– Som Nordens ledande bolag inom kylinstallationer är det viktigt att vi tar vårt ansvar för att bidra till en minskad klimatpåverkan. Vi gör det för hela koncernen med dotterbolag i samtliga länder vi är verksamma. Genom att ansluta oss till SBTi är det en markering om hur betydelsefullt hållbarhetsarbetet är för Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Nordic Climate Group grundades 2021 och är aktiva i omställningen från syntetiska köldmedier med F-gaser till naturliga köldmedier. Det finns en ambition att alltid bidra till kunderna med maximal energieffektivitet och minimalt klimatavtryck.

Science Based Targets-initiative(SBTi) är en global organisation som gör det möjligt för företag att sätta ambitiösa mål för utsläppsminskningar i linje med Parisavtalets målsättning om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C. Initiativet är ett samarbete mellan Carbon Disclosure Project(CDP), World Resources Institute(WRI), Världsnaturfonden(WWF) och FN:s Global Compact.

Foto: Aline Dassel