Nyheter

Norwegian Cruise Line presenterar sin globala hållbarhetsrapport

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH), företaget bakom Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises och Regent Seven Seas Cruises, har nu publicerat sin globala hållbarhetsrapport för 2023, ”Sail & Sustain”. Förutom att stödja företagets ”Charting the Course”-strategi, förstärker Sail & Sustainprogrammet NCLH:s åtagande att uppnå nettonollutsläpp år 2050.

Rapporten visar att företaget har nått en viktig milstolpe före utsatt tid, nämligen att få 50% av sin flotta utrustad med landström – målet är 70% år 2025. NCLH:s Sail & Sustain-rapport för 2023 beskriver företagets framsteg inom det globala hållbarhetsprogrammet och åtagandet att skapa en positiv miljömässig och social påverkan.

Arbetet är en hörnsten i strategin ”Charting the Course”, som bygger på att få gästerna att ”semestra bättre – uppleva mer”.

– Hållbarhet är kärnan i vår strategi ”Charting the Course”, som bygger på fyra huvudpelare: människor, produkt, plattform och prestanda, alla djupt rotade i vårt Sail & Sustain-program. Vi förstår att framgången för vår verksamhet är direkt kopplad till planetens och samhällets hälsa, och vi är därför fast beslutna att integrera hållbarhet i vår affärsstrategi, säger Harry Sommer, President och CEO för Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

– Vårt fokus på hållbarhet driver oss att upprätthålla höga standarder för operativ kompetens, uppnå resultat på ett ansvarsfullt sätt och skapa varaktigt värde för vårt företag och våra intressenter.

Sail & Sustain-rapporten 2023 belyser viktiga framsteg och åtaganden inom de fem huvudpelarna i Sail & Sustain: Minskad miljöpåverkan, säker segling, stärkta samhällen, stärkta medarbetare samt ansvar och integritet i affärsverksamheten. Norwegian Cruise Line Holdings har uppmärksammats för sina framsteg genom Sail & Sustainprogrammet och tilldelades ESG Leader Gold Award vid ESG Shipping Awards 2024 samt en plats på Forbes lista över de bästa arbetsgivarna både år 2023 och 2024.