Nyheter

Puustellis innovativa luckor: Ett miljövänligt och hållbart alternativ till MDF

I dagens marknad, både för privatpersoner och inom B2B-sektorn, är MDF-luckor mycket populära och används flitigt. Dock, trots deras utbredda användning, har MDF-luckor vissa nackdelar, särskilt när det kommer till hållbarhet och miljöpåverkan.

MDF är ömtåligt och svårt att återvinna vid destruering, vilket gör det mindre optimalt för långsiktig användning och återvinning.

Många valmöjligheter

Puustelli erbjuder liksom majoriteten av kökstillverkare MDF-luckor. Dock finns även flertalet andra utmärkta alternativ till de traditionella MDF-materialen. I juni månads pressbrev lyfts luckorna Story 16 och Perfect Sense lucka Chic-16 fram. Dessa är designade med fokus på hållbarhet, återvinning och ekonomi, utan att kompromissa med kvalitet och estetik.

– I en marknad där hållbarhet växer mycket snabbt ser vi att fler efterfrågar andra material än MDF som tyvärr inte går att återvinna på ett bra sätt. Samt att MDF lätt blir stött och kan då svälla upp vid fuktkontakt.
Puustellis luckserie ”Sense” och ”Story” är ypperliga luckor som ersättare, då dom både är tåliga och lätt går att återvinna tack vare sin kärna i spån. Kanten på luckan skyddar mot stötar och slag samt att luckan finns i många fina kulörer. Att den dessutom håller låga CO2 värden, hjälper också till i valet, säger Richard Moberg från Puustelli Sverige.

Fördelar med Story 16 och Perfect Sense lucka Chic-16

Story och Perfect Sence är en tidlösa klassiker, som erbjuder ett mångfunktionellt, hållbart och kostnadseffektivt alternativ. Sortimentet bygger på både enfärgade luckor och trämönstrade, vilket skapar flexibilitet och ökade möjligheter för design av olika typer av kök. Förutom de rent estetiska fördelarna erbjuder de en rad positiva egenskaper på det hållbara planet.

Hållbar yta:
Båda luckorna har en yta som är utformad för att motstå repor och stötar samt behålla sitt vackra utseende under lång tid. Ytan på de mångsidigt användbara melaminluckorna är LPL lågtryckslaminat som matchar fint mot Puustellis stommar och är motståndskraftig mot repor och stötar.

Slagtålig kant:
Kanterna på luckorna är förstärkta med en ABS-kant som är laserlimmad och nästintill skarvlös, vilket ger en extra nivå av hållbarhet och skydd mot stötar.

Återvinningsbar kärna:
Kärnan i luckorna består av en spånskiva som tack vare att den är mer än till hälften återvunnen, har låg emission som är lätt att återvinna, vilket gör dessa produkter till ett mer miljövänligt val.

Ekonomiskt fördelaktiga:
Story 16 och Perfect Sense lucka Chic-16 är inte bara hållbara, utan också ekonomiskt fördelaktiga alternativ.

Färgalternativ utan extra kostnad:
Puustelli erbjuder flera olika färger att välja mellan utan extra kostnad, vilket ger flexibilitet och anpassningsmöjligheter för alla typer av kök och stilar.

Låga emissioner:
De har bästa inomhusluftklassifikationen M1, vilket ytterligare betonar deras miljövänlighet och hälsofördelar.

Antifingerprint-egenskap:
Perfect Sense luckorna har en antifingerprint-egenskap som gör det lättare att hålla dem rena.