Nyheter

SolarEdge presenterar nästa generations solenergi- och lagringsportfölj för villor på Intersolar 2024

SolarEdge Technologies, en global ledare inom smart energiteknik, presenterade idag på Intersolar 2024 sin nästa generations trefasväxelriktare för solenergi med tillhörande hemmabatteri för den europeiska villamarknaden – som förväntas vara tillgängligt under andra halvåret 2025.

SolarEdges nästa generations växelriktare är utformad för att möta det växande segmentet av större takinstallationer på villor med solenergi och lagring, för att nå en högre effektklass på upp till 20 kW och för applikationer med full backup i hemmet.

De senaste framstegen inom SiC-switchar (Silicon Carbide) förväntas avsevärt minska storleken och vikten på den nya växelriktaren per kW, samtidigt som verkningsgraden och effekttätheten ökar så att den uppnår den högsta verkningsgraden som för närvarande finns på marknaden i denna kategori.

Växelriktaren är också utformad för att stödja trådlös kommunikation med SolarEdge Home Network. Den dedikerade modulära batteriplattformen kommer att omfatta en ny kompakt och stapelbar arkitektur som ger flexibilitet och skalbarhet i både effekt och kapacitet. Den modulära designen är utformad för att optimera prestandan för varje enskild enhet, med automatisk balansering av nya och gamla moduler.

Lösningen är utformad för att generera mer energi och högre verkningsgrad vid toppbelastning, samtidigt som den optimerar effektiviteten under en batteriurladdning med låg effekt som maximerar egenförbrukningen i större system. Systemet är byggt för att stödja SolarEdge Home Backup Interface och kommer att kunna ge utökad reservkraft i hemmet under flera dagar.

Växelriktaren och batterilösningen är, tillsammans med energioptimeringssystemet SolarEdge ONE, också utformade för att optimera utbytet med Time of Use (ToU) eller rörliga elhandelsavtal.

För installatörer är detta nya villaerbjudande utformat för att avsevärt förenkla och förkorta installationer, service och processer vid driftsättning, samtidigt som det är en av de mest utrymmesbesparande lösningarna i branschen.

Ido Ginodi, Chief Product Officer på SolarEdge:

– Vår nästa generations lösning för villamarknaden kommer att vara optimerad för att möta trenden på de europeiska marknaderna med större solcells- och lagringssystem. Tillsammans med vår avancerade programvara för energihantering tror vi att vi är starkt positionerade för att erbjuda en differentierad lösning inom detta segment.

Nästa generations trefaslösning gör sin debut i SolarEdge-montern, på Intersolar i Hall B4, Monter 110.