Nyheter

Tele2 har utsetts till Sveriges mest hållbara företag och på 37e plats globalt av Time Magazine

Tele2 AB har utsetts till Sveriges mest hållbara företag och rankas 37e plats globalt av Time Magazine och Statista på deras lista över världens mest hållbara företag som publiceras för första gången, På listan ingår 500 företag från mer än 30 länder. Tidigare i år erkändes Tele2 även som Sveriges klimatledare av Financial Times.

Rankingen inkluderar en omfattande urvalsprocess där över 5 000 av världens största företag genomgått en rigorös 4-stegsprocess för att identifiera de 500 mest hållbara företagen. För varje företag beräknades ett hållbarhetspoäng med ett maximalt betyg på 100. Totalt fick Tele2 76,13-poäng, vilket är det högsta betyget för något svenskt företag och gör att Tele2 rankas som nummer 37 globalt, bland företag från över 30 länder.

– Vi är hedrade över att bli erkända som Sveriges mest hållbara företag och stolta över att rankas så bra även i ett globalt sammanhang. Tillsammans med vårt högsta betyg på Financial Times European Climate Leaders lista två år i rad, understryker detta erkännande det hårda arbete och engagemang som våra anställda har för hållbarhet.  Vi kommer att fortsätta att jobba för att vara ledande inom hållbarhet och samtidigt driva för en positiv förändring i branschen och samhället i stort, säger Kjell Johnsen, vd och koncernchef för Tele2.

Bedömningen omfattade över 20 nyckeldatapunkter i tre kategorier: ”Åtaganden och rankningar”, ”Rapportering och transparens” och ”Hållbarhetsindikatorer”.

Åtaganden och rankningar

Analys av externa betyg från välrenommerade organisationer som CDP, där Tele2 är betygsatt A sedan 2022 och åtaganden till hållbarhetsramverk som UN Global Compact och Science Based Targets.

Rapportering och transparens

Förutom externa betyg utvärderades standarderna för Tele2s egen hållbarhetsrapportering och dess transparens.

Hållbarhetsindikatorer

Miljömässiga och sociala nyckeltal från Tele2s hållbarhetsrapporter, som täcker aspekter som utsläppsintensitet, användning av förnybar energi, könsrepresentation och personalomsättning.

Läs mer på The Times hemsida här