Nyheter

Inflyttningsklara fullservicekontor med återbruk på Kaserntorget

Återbruk, gröna hyresavtal och inflyttningsklara fullservicekontor har varit fokus för utvecklingen av Wallenstams fastighet på Kaserntorget 6. En medveten satsning som på kort tid har resulterat i fyra kontorsuthyrningar om sammantaget 1 400 kvadratmeter och nya hyresgäster som Actea, Group M, MojoDoo och Plint.

– Kaserntorget 6 har varit lite av en pilot för ett helhetsgrepp där vi erbjuder våra kunder en inflyttningsklar helhetslösning med trådlös uppkoppling, mötesteknik, larm- och brandskyddssystem, digitala nycklar och städning. Allt är på plats när kontraktet signeras, en helhetslösning för kunden med hållbarhetsfokus som resulterat i attraktiva kontorslokaler som håller över tid, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

Kaserntorget 6 planeras att certifieras enligt certifieringssystemet ”Miljöbyggnad iDrift”. I utvecklingen av fastigheten har Wallenstam arbetat med att ta tillvara byggnadens befintliga resurser för att bidra till ökade cirkulära materialflöden och minskad nytillverkning. En satsning som nyligen attraherat hyresgäster inom management, utveckling, digital modernisering, medie- och kommunikation samt språk och tech.

Återbruket i fastigheten har handlat om allt från att bevara planlösningar till att återanvända exempelvis dörrar, glaspartier, pentryn och takplattor. Det som inte har kunnat användas i ombyggnationen har lämnats vidare till Brattöns Återbruk.

– Eftersom varje lokal är optimerad nu efter ombyggnationen krävs inga större ingrepp och omfattande renoveringar vid eventuella omflyttningar. Det gör att både avtals- och tillträdestider kan förkortas samtidigt som koldioxidavtrycket för fastigheten minskar, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt för Wallenstam i Göteborg.

Först på plats i de nyrenoverade lokalerna var Actea Consulting som flyttade in i april månad.

– Vi på Actea är glada över att ha flyttat till våra nya, moderna och ändamålsenliga lokaler. Att kunna arbeta i en toppmodern miljö mitt i Göteborgs pulserande stadsliv är en fantastisk förmån som uppskattas av alla våra medarbetare. Vi ser fram emot att växa och utvecklas ännu mer i dessa inspirerande omgivningar, säger Helen Palm, affärs- och marknadschef på Actea.

Utöver nya stora öppna kontorsytor i ett funkishus med hög funktionalitet har hyresgästerna på Kaserntorget 6 tillgång till mobilitetslösningar som cykelladdningsplatser, en härlig terrass samt möblerad mindre innergård. Utöver nya kontorshyresgäster skapas även plats för biologisk mångfald på fastighetens tak genom att en del byggs som ett biotoptak samt att det här även ges plats för klättrande grönska, insektshotell, fågelholkar och fågelbad.

Arkitekt i samband med ombyggnationen har varit Krook och Tjäder.