Nyheter

Algeco inviger banbrytande anläggning

Storaktören inom modul- och containerbranschen, Algeco, har invigt sin första serviceanläggning i norra Sverige. Nu är man närmare kunderna och redo att leverera restaurerade och renoverade moduler.

Anläggningen är en stor satsning i en region som har vuxit kraftigt för Algeco. Etableringen är också en viktig del i företagets hållbarhetsresa.

– Med detta projekt visar vi att vi menar allvar med våra satsningar på ett mer hållbart företag. Vi är så nöjda med resultatet på en sänkning på 60 procent av CO2-avtrycket jämfört med en referensbyggnad. Så vi riktar ett stort tack till alla som varit inblandade i detta projekt, säger Kristian Grimsbo, Marketing & ESG Director för Algeco Nordics.  

Satsningen som kommer att bli ännu större framöver fungerar alltså inte bara som ett servicecenter för Algecos kunder. Här inspireras och utbildas också kunderna i hur man kan utforma industritomter för framtiden.

– Invigningen samlade allt från internationella industriaktörer till kommunrepresentanter. Förutom en rundtur på anläggningen, utbildade vi våra besökare i Algecos väg mot Net Zero och vår hållbara byggprocess, fortsätter Kristian Grimsbo. 

På den drygt 11 000 kvadratmeter stora tomten står en stor verkstadsdel i trä, som minimerat användandet av stål och betong. Nio restaurerade moduler som tidigare stått i Danmark har restaurerats och bildar nu kontor på 300 kvadratmeter. I projektet har även säkerhet och personalens välmående prioriterats högt.

– Moduler är på många sätt framtidens byggnadssätt, säger Viktor Eklund Tegenfeldt. Han arbetar från Umeå med att hjälpa Algecos kunder med stora och komplexa modulprojekt. 

Den första Algeco-medarbetaren i Umeå anställdes under 2019. Idag arbetar säljfunktioner, kundtjänstsupport, projektledare och inköpare här.

– Nu är vi ännu närmare våra kunder i Norra Sverige, och har kortare leveranssträckor, asvslutar Viktor Eklund Tegenfeldt.