Nyheter

Debatt: ”Branschens grönmålning kan halvera flygskatten”

”Samtidigt som jorden brinner och forskarnas varningsrop ekar alltmer desperat har regeringen lagt fram ett förslag om att halvera den svenska flygskatten. Det är inte en slump.”

Det skriver Jorunn Fagerström, Skribent Klimatgranskaren, i en debattartikel i Dagens ETC:

”Fossilföretagen kan beskrivas som ”klimatkaosets gudfäder” och världens länder borde omedelbart förbjuda dem från att göra reklam för sina produkter, på samma sätt som man redan gjort med tobak. Denna skarpa uppmaning kommer från FN:s generalsekreterare.”

”I Sverige gör man tvärtom. Man låter inte bara fossilföretagen göra reklam, deras propaganda kommer med stor sannolikhet att bli regeringspolitik inom en snar framtid. För samtidigt som jorden brinner och forskarnas varningsrop ekar alltmer desperat har regeringen nyligen lagt fram ett förslag om att halvera den svenska flygskatten, efter en kraftfull kampanj full av grönmålningar och orealistiska löften från flygbranschen. Det är som att du ser stupet framför dig, och trycker gaspedalen i botten.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/branschens-groenmaalning-kan-halvera-flygskatten

Foto:István