Nyheter

Renault Hippie Caviar Motel – ett hållbart sätt att campa

Renault startar ett nytt kapitel med Hippie Caviar Motel och sin vision om friluftslivet och att komma bort från allt. Denna utställningsbil, byggd på Helt Nya Renault Kangoo E-Tech Electric, är en slags campingbil för äventyrare och sportälskare som vill ut i naturen på ett hållbart sätt. Utställningsbilen är helt elektrisk och designad med återvunnet material. Bilen kommer att presenteras på IAA Transportation i Hannover den 19 september.

Förra året presenterade Renault Hippie Caviar Hotel – då baserat på Trafic – för möjligheten att resa och uppleva naturen i idylliska miljöer, samtidigt som man njuter av komforten och bekvämligheterna på ett 5-stjärnigt hotell.

Nu utvecklar Renault konceptet vidare och presenterar nya Hippie Caviar Motel helt byggd på Nya Kangoo E-tech Electric. Den här ombyggda skåpbilen är ett mångsidigt fordon för äventyrs- och sportentusiaster som är sugna på att ge sej ut i naturen på äventyr.

Skåpbilen är designad som ett basläger som enkelt kan flyttas från plats till plats: Hippie Caviar Motel har en räckvidd på 285 km och det tar bara 30 minuter att öka med 170 km. Motorprestandan är på 90 kW (120 hk) och drivs av ett batteripaket på 45 kWh som kan snabbladdas upp till 80 kW DC.

Även med skidor på takräcket finns det gott om plats för ett enormt panoramaglastak, vilket man kan njuta av stjärnorna genom, efter att ha fällt ner sätet till en bekväm säng. Det finns även flera smarta förvaringsutrymmen i bilen.

Utställningsbilen är ett exempel på Renaults strategi att minska koldioxidutsläppen under hela fordonets livscykel –med återvunnet material i interiören och en helelektrisk drivlina.

Hippie Caviar Motel kommer att presenteras på Transportbilsmässan IAA i Hannover den 19 september.