Nyheter

Martin Thordén leder ny hållbarhetssatsning för GKN Aerospace Engines och Martin Wänblom tar över som ny VD i Sverige

Som en del av GKN Aerospace hållbarhetsutveckling startar GKN Aerospace Engines en ny affärsenhet med fokus på lönsam tillväxt och hållbar omvandling inom flyg- och rymdindustrin.

Affärsenheten kommer att ledas av Martin Thordén, nuvarande VD GKN Aerospace Sweden, som lämnar över sin post till Martin Wänblom den 1 oktober.

Satsningen grundar sig i GKN Aerospace Engines världsledande tillverkningsförmåga och omfattande forskning och teknologiutveckling inom svetsning och additiv tillverkning. GKN Aerospace är dedikerade till den gröna omställningen inom flygindustrin och ambitionen med den nya affärsenheten är att utveckla och erbjuda mer hållbara alternativ till stora och komplexa smiden och gjutgods, för dagens och framtidens motorer.

– Denna förändring gör vi för att säkerställa fortsatt tillväxt och göra en riktig skillnad i vår industri avseende totalt miljöavtryck. Vi bygger denna satsning på den specialistkompetens vi genererat under många år inom materialteknik, fabrikation och additiv tillverkning, Joakim Andersson, koncernchef för GKN Aerospace Engines.

Jag är övertygad om att våra innovativa lösningar kommer att bidra till en positiv förändring inom materialförsörjningskedjan. Jag är mycket glad över denna investering i vår framtid och över att få vara med och leda den gröna omställningen inom Aerospace, säger Martin Thordén”, nuvarande VD GKN Aerospace Sweden.

Den 1 oktober startar Martin Thordén upp den nya affärsenheten. Martin Wänblom, som tidigare har arbetat på GKN Aerospace i olika roller, tar över som ny VD för GKN Aerospace i Trollhättan.

Det känns fantastiskt att kliva in i rollen som ny VD för GKN Aerospace Sweden. Det är ett välskött och respekterat företag som har enormt mycket teknisk kompetens, som jag nu återvänder till efter 8 år på utsidan. Jag ser fram emot att jobba med teamet på GKN Aerospace igen och det känns väldigt stimulerande att få vara med och bidra till den gröna och effektiva omställningen av vår bransch. Jag tror och hoppas att min erfarenhet kommer bidra till denna resa, säger Martin Wänblom – tillträdande VD, GKN Aerospace Sweden.