Nyheter

De får internationellt designpris

En expertjury har utsett Ecophons akustiktak Master Eg till vinnare av det internationella designpriset ICONIC Awards 2022: Innovative Architecture. Priset delas ut årligen av German Design Council, till projekt inom arkitektur, inredningsarkitektur och produktdesign.

Svensk design får ett nytt internationellt erkännande. Akustiktaket Master Eg har utsetts till vinnare av ICONIC Awards i kategorin tak, golv och innertak. Master Eg har designats och tillverkats av det globalt verksamma akustikföretaget Ecophon, med huvudkontor i Hyllinge utanför Helsingborg.

Master Eg är ett av Ecophons många akustiksystem, utvecklat för att förbättra inomhusmiljö, hälsa och välbefinnande. Systemet ger arkitekter och inredningsarkitekter stor kreativ frihet i designen av inomhusmiljöer som kräver hög ljudabsorption, exempelvis öppna kontorslandskap. Både bärverket och akustikpanelernas övre kanter är svartmålade vilket skapar ett exklusivt svävande intryck. Systemet är tillgängligt i 22 olika färger och kan designas för olika lokaler och arkitektoniska önskemål. Fyra uppslagskanter gör systemet enkelt att installera och demontera.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett taksystem som kan förse även de mest utmanande miljöerna med högkvalitativ ljudmiljö och förfinad design. Vi är hedrade över att vår design har fått ännu ett internationellt erkännande, säger Marie Clint, marknadschef Ecophon Sverige.

Den internationella arkitektur- och designtävlingen ICONIC Awards genomförs av German Design Council (tyska designrådet), ett globalt verksamt forum som främjar banbrytande design. Prisutdelningen sker den 5 oktober 2022 i samband med fastighetsmässan Expo Real i München.