Nyheter

Smarta hemmet: Förberedelse för solcellsanläggning och e-bil

Stigande energipriser, en allt mer medveten användning av resurser och vår miljö, viljan att vara självständig – det finns många anledningar som gör att husägare tänker mer och mer på förnybar energi i allmänhet och solceller i synnerhet.

Vad exakt är solceller – kort sagt: PV?

I ett nötskal:

En solcellsanläggning omvandlar solens strålar till elektricitet med hjälp av solceller. Denna process fungerar när som helst på året, även med diffust ljus. Icke desto mindre rekommenderas det att rikta in solcellsmodulerna mot söder om möjligt för att garantera maximal solstrålning.

El som genereras av ditt eget solcellssystem kan användas normalt i huset. Eventuellt överskott kan antingen lagras i ditt eget batteri eller matas in i det allmänna elnätet.

Varje Town & Country house är ett energibesparande hus.

Tyska Town & Country Haus erbjuder energisnåla hus från grunden, som kan byggas ut med olika moduler. Förinstallation för solceller och en elbilsförinstallation ingår i varje typ av hus – så att man senare kan bestämma om, hur och när man vill byta till solenergi.

Om man väljer ett solcellssystem på taket kommer Town & Country Haus i första hand att installera små modeller som betalar för sig själva efter cirka 16 år, det vill säga de betalar för sig själva. Efter bara två år genererade systemet den energi som krävdes för tillverkning och installation.