Nyheter

AGV Invest går in i Palats

AGV Invest går in som delägare i Palats och tillför bolaget 7 miljoner kronor genom en nyemission. Med ett fokus på användarvänlighet och effektivitet har Palats skapat marknadens mest populära lösning för digitalisering av möbler och material.

– Återbruk kommer bli en allt viktigare aktivitet i fastighetsbolagens hållbarhetsarbete och vi ser att Palats kan komma att spela en viktig roll här. De har på kort tid byggt upp användarvänlig plattform som knyter ihop flera aktörer i ekosystemet, vilket är väsentligt för att uppnå en mer cirkulär ekonomi. Vidare är detta något som även efterfrågas på en global nivå. Så vi ser stora möjlighet att bolaget skall kunna skala utanför landets gränser, säger Felix Sandquist.

Palats har snabbt etablerat sig som den ledande lösningen för inventering och hantering av möbler och material på den svenska marknaden och har vunnit förtroende från flera av de största fastighetsbolagen och arkitektfirmorna. Bolagets vision sträcker sig dock bortom lokala framgångar. Målet är att bli en global matchmaking-tjänst som kopplar samman företag som vill köpa eller sälja återbrukade artiklar.

– Vi kom i kontakt med AGV genom att delta i nätverket som business member, för att sedan bli inbjuden till att pitcha på deras Demo Day inför ett flertal fastighetsägare. Besöken till AGV har genererat närmare 10 affärskontakter och vi är glada över kopplingen mellan proptechbolag och fastighetsägare som AGV bidrar med. Nu ser vi även fram emot ett fördjupat samarbete genom att välkomna AGV Invest som aktieägare till Palats, säger Henrik Olausson, grundare Palats.