Nyheter

Actemium installerar omfattande solpanelanläggning för REWALBI

REWALBI Miljöteknik AB i Gunnilse har gett Actemium Automation i Stenungsund förtroendet att anlägga en omfattande solpanelsanläggning. Solpanelerna kommer tillsammans årligen producera 80 000kWh solel. Med detta projekt visar Actemium sitt engagemang för att hjälpa företag att möta hållbarhetsmål samtidigt som de minskar sina energikostnader.

I REWALBIS anläggning i Gunnilse arbetas det med lösningar för hållbara och miljömässigt korrekt hantering av förorenat vatten från bland annat projekt inom infrastruktur, entreprenad och industri. På taket av anläggningen ska det nu monteras cirka 240 solpaneler, vilka tillsammans beräknas producera 80 000 kWh solel per år. Solpanelsanläggningen producerande el beräknas motsvarar en besparing om 32 140 koldioxidutsläpp per år.

– Solpanelerna möjliggör för oss att med egenproducerad el helt kunna driva processen för att rena avfallsvatten i framtiden. Som miljöbolag var det en väldigt tillfredsställande tanke och för oss en självklar investering, säger Filip Thunberg, marknadschef på REWALBI.

– Vi är stolta över förtroendet vi fått från REWALBI i projektet som blir Actemiums första omfattande solpanelsinstallation. Vi har tidigare erfarenhet från mindre installationer på villor, berättar Marcus Larsson, varumärkesansvarig för Actemium Sverige.

I projektet utför Actemium all installation, driftsättning och projektledning gällande solpanelsanläggningen. Projektet startar under sommaren och ska vara färdigställt till hösten 2023.

– Tekniken vi installerar med solpanelsanläggningen ger även möjlighet till direkt övervakning och felsökning på panelnivå samt medför att enkelt kunna presentera data för olika användningsområden, tillägger Kim Berntsson, projektledare för Actemium.

Actemium installerar stora och små anläggningar för solpaneler

Målet är att erbjuda installation av solpanel till små och stora projekt. Genom att investera i solenergi och hållbara lösningar, bekräftar Actemium sitt engagemang för att hjälpa företag att möta sina mål om hållbarhet och energieffektivitet. Med ett brett utbud av tekniska lösningar hjälper Actemium företag att minska sin energiförbrukning och därmed sina koldioxidutsläpp samtidigt som de ökar sin konkurrenskraft.

– Med vårt engagemang för att öka energieffektiviteten, fortsätter Actemium att vara en betydande leverantör av tekniska lösningar inom hållbarhet och innovation, avslutar Marcus.