Nyheter

Nya BREEAM-certifieringar för kontorsbyggnader i Frankfurt-området: Aroundtowns gröna portfölj fortsätter att växa

Tyska Aroundtown fortsätter framgångsrikt sitt engagemang för en hållbar portfölj. Med BREEAM-certifieringen för ytterligare två kontorsbyggnader utökar företaget också det gröna byggnadsbeståndet i Frankfurt-området.

Den första certifierade kontorsfastigheten på Olof-Palme-Straße 35 har 27 000 m², byggdes 1993 och moderniserades omfattande 2013. Idag uppfyller den de höga miljökraven för BREEAM. Kontorsfastigheten är bekvämt belägen i norra Frankfurt, vid en motorvägskorsning med förbindelser till centrala Frankfurt och det välutvecklade nätet av stamvägar och i omedelbar närhet av Riedbergs campus vid Goethe-universitetet. Till fastigheten hör även underjordiska parkeringsplatser.

Den andra certifierade byggnaden, Ludwig-Erhard-Straße 12 i Eschborn, är ett 22 000 m² stort kontorscenter. Eschborn är en viktig affärsplats i Frankfurt-området med ett stort antal företag, inklusive stora internationella koncerner från fordons-, finans-, kommunikations- och tekniksektorerna. Med en direkt motorvägsanslutning och en S-Bahn-station i omedelbar närhet är fastigheten optimalt tillgänglig och uppkopplad. Parkeringen i två våningar erbjuder cirka 450 parkeringsplatser för anställda och besökare.

Med certifieringen av kontorsbyggnader enligt BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) tar Aroundtown ytterligare ett steg mot en hållbar och miljövänlig kontorsportfölj. BREEAM är ett av världens ledande certifieringssystem för gröna byggnader och utvärderar fastigheters ekologiska fotavtryck och hållbarhet. Aroundtown har framgångsrikt börjat erhålla gröna byggnadscertifikat för sin tyska kontorsportfölj. Fyra byggnader på platserna i Frankfurt, Leipzig och Kassel är redan certifierade enligt BREEAM- eller DGNB-standarder, medan ytterligare gröna byggnadscertifikat håller på att förberedas. Bolaget bekräftar därmed sitt engagemang för en hållbar fastighetsstrategi.

Ytterligare information för hyresgäster och blivande hyresgäster:

https://service-aroundtown.de

Mer information om Aroundtown:

https://www.aroundtown.de

Om Aroundtown

Aroundtown är Europas tredje största börsnoterade fastighetsbolag och fokuserar på högavkastande, kvalitetsfastigheter med potential för värdestegring i centrala och attraktiva lägen, främst i Tyskland och Nederländerna. Portföljen omfattar främst kontors-, bostads- och hotellfastigheter. Hundratals erfarna medarbetare från alla avdelningar i värdekedjan säkerställer att Aroundtown effektivt realiserar långsiktig potential. Professionell organisation, flexibilitet, innovation och en heltäckande hyresgästservice gör Aroundtown till en pålitlig partner för tillväxt och framgång. Aroundtown är medlem i European Public Real Estate Association (EPRA), Central Real Estate Committee (ZIA) och German Sustainable Building Council (DGNB) samt har undertecknat FN:s mångfaldsstadga. Aroundtown har mottagit flera EPRA BPR Gold Awards och EPRA sBPR Gold Awards för sin transparenta finansiella och hållbarhetsrapportering. Avisco (kontrollerat av Yakir Gabay) äger 15 % av Aroundtown (per 2022-07-29). Aktieägare är Blackrock, Norges, Vanguard, Allianz, BNP Paribas, Japans statliga investeringsfond, Alliance-Bernstein, Dekabank, State-Street, Bank of Montreal och många andra ledande internationella investerare. Större obligationsinvesterare inkluderar ECB, GIC, Union Investment, DB, UBS, CS, M&G, Pictet, Credit Agricole och många andra stora institutionella investerare.