Nyheter

Innovativ IoT-sensor optimerar inomhusklimat för en grönare framtid

Med EU:s ambitiösa klimatmål i sikte och med vinterns energipriser i färskt minne presenterar Induo ett banbrytande paket, klimatpaket mini, baserat på AKKR8 IoT-sensor. Paketet är designat för att effektivt mäta och övervaka inomhusklimatet i små som stora byggnader. Genom full kontroll på temperatur och luftfuktighet i realtid kan EU:s klimatmål lättare nås och besparingar i uppvärmningskostnad göras.

Byggnader står för en betydande del av EU:s växthusgasutsläpp där 75% av byggnadsbeståndet anses vara energiineffektivt.

– Vårt mål är att driva förändring. Med AKKR8 klimatpaket mini ger vi fastighetsägare och tekniker möjlighet att omedelbart agera baserat på realtidsdata, och därmed bidra till en hållbarare framtid, säger Ulf Seijmer, Chief Innovation Office vid Induo.

Nyckelfunktioner och fördelar

Omedelbar insikt: Effektiv mätning av temperatur och luftfuktighet skickas direkt till Induos molntjänst via mobilnätet, vilket garanterar omedelbar återkoppling vid avvikelser.

Kostnadseffektiv: För endast 149 kr/månad får kunder en all-inclusive-lösning med SIM-kort, hårdvara och plattform.

Lätt att räkna hem: med förra årets energipris i minne går break-even redan vid 40-50 kHh besparing per månad. Genom att sänka temperaturen med en grad inomhus kan genomsnittshusägaren spara 111 kWh enligt en undersökning från Tibber.

Mångsidig: den lättinstallerade sensorn är idealisk för allt från fastighetsansvariga till driftstekniker till teknikintresserade företagare som vill driva förändring.

Miljömedveten: Klimatsmart batteridriven design minskar behov av engångsbatterier och minskar klimatavtrycket.

– Vi tog fram denna produkt för att möta behovet av att lätt kunna mäta inomhusklimatet. Vi såg att många fastighetsägare la onödiga resor på tillfälliga mätningar i sina lokaler och tänkte att det måste finnas ett bättre sätt att lösa detta utan resor. Med denna lösning kan en sensor skickas till kunden, som i sin tur kan komma igång med mätningar i realtid direkt. På så sätt kan vi snabbare skapa insikter och snabbare förändra beteenden, samtidigt som vi har minskat antalet resor, säger Ulf Seijmer.

Framtiden börjar nu

Induo tror att denna IoT-lösning är nyckeln till att övervinna energieffektivitetsutmaningarna i byggnadssektorn. Med AKKR8 klimatpaket mini kan varje byggnad komma ett steg närmare en grönare, mer hållbar framtid.