Nyheter

Mimbly tar in pengar och berättar om sin tillväxtresa i ny intervju

Impact-bolaget Mimbly, som utvecklat teknik som sparar energi och återvinner vatten vid tvättning, har rest 16,2 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Sedan lansering har de installerat över 100 Mimboxar på fyra olika marknader och sparat mer än 650 000 liter vatten, samlat upp över 82 kg mikroplaster och minskat utsläppen av 1 ton koldioxid, berättar Isabella Palmgren, Mimblys grundare och VD i en intervju i nättidningen Impact Loop.

– I juli i år gjorde vi en delstängning av vår pågående runda. Vi har tagit in pengar för att fortsätta kunna lansera vår produkt, och växa teamet för fortsatt expansion, säger Isabella Palmgren i en kommentar till Impact Loop.

Kapitalet kommer framförallt från befintliga aktieägare. Tillsammans med GU Ventures har bl.a. Chalmers Ventures, Almi Invest Greentech fonden, Thordab och Fore C Investments investerat och nya investerare. Mimbly har även beviljats bidrag och lån från Almi Företagspartner.

Mimblys unika Mimbox, som bygger på deras avancerade teknologi, är kompatibel med alla typer av tvättmaskiner. Inom denna innovation genomgår allt tvättvatten en filtreringsprocess, vilket möjliggör återanvändning istället för att använda nytt varmt kranvatten. Dessutom avskiljs mikroplastpartiklar effektivt från tvättvattnet.

Även om Mimblys nyskapande teknologi har potential att användas i enskilda hushåll har företaget hittills fokuserat på att etablera sig inom bostadsföretag, där kostnadseffektiviteten av tekniken anses vara kommersiellt gångbar. Deras kundlista inkluderar fastighetsjättar som Familjebostäder i Göteborg, Uppsala Hem och SKB i Stockholm.

Läs artikel HÄR

Om Mimbly

Mimbly utformar och utvecklar innovativa lösningar som syftar till att förändra ohållbara beteenden, med fokus på tvätt. Produkterna utvecklas till att bli intuitiva, enkla och trevliga att använda, så som hållbarhet ska kännas. Mimblys produkt Mimbox är en produkt som ansluts till tvättmaskiner och gör tvätten mer hållbar genom att spara vatten, energi, CO2 och stoppa skadlig mikroplast från att komma ut i vattensystemet.