Nyheter

Frankfurts kontorsbyggnad får grön BREEAM-certifiering: Aroundtown stärker grön portfölj

Aroundtown fortsätter att utöka sin hållbara portfölj – ytterligare en kontorsbyggnad i Frankfurt har tilldelats BREEAM Green Building-certifikatet. Detta ökar ytterligare andelen gröna byggnader i koncernens portfölj.

Den moderna kontorsbyggnaden från 1998 ligger på Theodor-Heuss-Allee 108, centralt i Frankfurts City-West. Utställningscentret ligger i omedelbar närhet och tack vare sitt bekväma läge på motorväg A648 kan Frankfurts flygplats också nås snabbt. Kollektivtrafik finns på gångavstånd, liksom butiker för vardagsbehov, restauranger och caféer.

Fastigheternas certifiering enligt BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) visar att Aroundtown tar sitt engagemang för en hållbar och miljövänlig fastighetsportfölj på allvar. BREEAM anses vara ett av världens ledande certifieringssystem för gröna byggnader och bedömer fastigheters miljöavtryck och hållbarhet.

Aroundtown har redan framgångsrikt erhållit gröna byggnadscertifikat för sin tyska kontorsportfölj, bland annat i Frankfurt, Leipzig och Berlin samt på flera platser i Nederländerna. Den hållbara, resursbesparande och ekologiska användningen och förvaltningen av fastigheten i samband med framgångsrik BREEAM-certifiering är också en relevant komponent i ”Gröna hyresavtal” och relevant för hållbarhetsmålen för företag som hyresgäster i kommersiella fastigheter.