Nyheter

Debatt: ”Lyssna inte på Greta – evig tillväxt är möjlig”

”Just nu är nyindustrialisering på allas läppar.  Det man då missar är att vi redan står mitt i en omställning, som består i att vi lämnar industrisamhället bakom oss för att kliva in i tjänstesamhället.”

Det skriver Fredrik Segerfeldt, författare till en idéskrift från Almega som släpptes förra veckan: ”Oändlig tillväxt i en ändlig värld: hur tjänstefieringen gjort det omöjliga möjligt” i en debattartikel i Expressen:

”Vi är i början av en massutrotning, och allt ni kan prata om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt.”

”Så lät det för några år sedan när Greta Thunberg efter noter skällde ut deltagare i en FN-församling. Att allt fler arter hotas av utrotning är en skrämmande utveckling som måste vändas. Men hon föll samtidigt in i en gammal och brett spridd tradition enligt vilken det i grunden inte finns, aldrig har funnits och inte kan finnas någon hållbar tillväxt.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/lyssna-inte-pa-greta-evig-tillvaxt-ar-mojlig/

Foto: Albrecht Fietz