Nyheter

Diös tecknar grönt hyresavtal med Sweco

Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco expanderar och flyttar in i bibliotekets tidigare ytor på central adress i Skellefteå. Den 450 kvm stora lokalen anpassas nu av Diös till en modern mötesplats för den växande skaran av medarbetare. Inflyttning sker i december.

I ljusa öppna lokaler utvecklar just nu Diös Swecos nya kontor i centrala Skellefteå. Hållbarhet är ett ledord i processen och i så hög grad som möjligt kommer återbrukat material och inredning att användas.

Parterna har även tecknat ett så kallat grönt hyresavtal, vilket innebär åtaganden från både hyresgäst och hyresvärd att ta miljöhänsyn och långsiktigt hållbara beslut vid förbättringsåtgärder, val av inredning och utrustning samt agerandet i vardagen gällande tex elförbrukning och avfallssortering.

–  Vi är väldigt glada över att få utveckla dessa lokaler med en fantastisk potential åt Sweco till ett modernt och hållbart kontor att trivas i. Lokalen ligger ett stenkast från gågatan och med grannar som ABB, Scandic och Skellefteå kraft hamnar de verkligen i händelsernas centrum, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

Sedan i höstas har Swecokontoret i Skellefteå gått från 28 konsulter till närmare 40 tack vare nya uppdrag för de nya industrierna inom grön omställning i regionen.

– Vi växer snabbt och har stort rekryteringsbehov till olika roller inom bygg och industri i Skellefteå. Nu ser vi fram emot att flytta in i moderna lokaler som återspeglar Swecos värderingar kring miljö och återbruk med utrymme för fortsatt tillväxt, säger David Hübinette, gruppchef på Sweco i Skellefteå.